Kayıp veya çalıntı laptop IMEI numarasından bulunabilir mi?

Ohlord

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-13400h , Rtx 4060 120Watt , 16gb ram. HP Victus 16
Meslek
Memur
Arkadaşlar, birkaç gün önce Yurtiçi Kargo servise gönderdiğim Acer marka laptopumu kaybetti. Bugün labtopun faturasını incelerken bir IMEI numarasının olduğunu fark ettim. Sizce bu IMEI numarasından laptopun yerini bulabilir miyiz? Microsoft hesabından'da cihazı kilitle ve konumu aç emrini gönderdim eğer cihaz internete bağlanırsa yerini tespit edeyim diye.

Kanka microsoft hesabından birşey yapman fazla etkilememiştir bence sonucunda windows bir diske kurulu o diski sıfırlar öyle kullanır.
Eğer yurtiçi kargo laptopu kaybettiyse onların bulması gerek.

Arkadaşlar, birkaç gün önce Yurtiçi Kargo servise gönderdiğim Acer marka laptopumu kaybetti. Bugün labtopun faturasını incelerken bir IMEI numarasının olduğunu fark ettim. Sizce bu IMEI numarasından laptopun yerini bulabilir miyiz? Microsoft hesabından'da cihazı kilitle ve konumu aç emrini gönderdim eğer cihaz internete bağlanırsa yerini tespit edeyim diye.

IMEI adres bulunabilmesi için laptopun SIM girişi olması lazım. Bazı laptopların SIM girişleri mevcut. Fakat o SIM yuvasına SIM takılmadığı sürece takip edilemez. Laptoplardan en basit takip yöntemi Mac adres üzerinden gerçekleşir. Tabii tespit edilip edilememe ihtimali durumlara göre değişir. Tüketici haklarına durumu iletin. Laptopu kargo firmasının kaybettiğini ve yardımcı olmadıklarını söyleyin. Allah sabır ve kolaylık versin. Yaşadığınız durum bayağı zor.

Hocam nasıl bulabilirsiniz bilgim yok fakat cihazın değeri ne kadar?

Dava et. Uğraşma.

Hasar kaydı oluşturun, gerekirse firmayı mahkemeye verin elbet paranızı alırsınız.

Hocam nasıl bulabilirsiniz bilgim yok fakat cihazın değeri ne kadar?
Ben Aldığımda 25.000 tl idi piyasadaki en son fiyatı 38.000tl i5 12500h rtx 3060 130w ,16 gb ram 17.3 inch ekran

Dava et. Uğraşma.
şuan kamera kayıtlarını incelediklerini , süreç tamamlanınca beni bilgilendireceklerini ve hakkımı tazmin edeceklerini söylediler. fakat bana 2. El fiyatını mı verirler yoksa 0 fiyatını mı bilemem . zaten aynı labtop piyasada yok şuan ben aldığımda 25 bin liraydı. En son ki fiyatı 38 bin lira . 38 bin verseler bile aynı özelliklerde labtop bulabilir miyim bilmiyorum .

Ben aldığımda 25.000 TL idi piyasadaki en son fiyatı 38.000TL i5 12500H RTX 3060 130W, 16 GB RAM 17.3 inch ekran.

Şu an kamera kayıtlarını incelediklerini, süreç tamamlanınca beni bilgilendireceklerini ve hakkımı tazmin edeceklerini söylediler. Fakat bana 2. el fiyatını mı verirler yoksa 0 fiyatını mı bilemem. Zaten aynı laptop piyasada yok şu an ben aldığımda 25 bin liraydı. En son ki fiyatı 38 bin lira. 38 bin verseler bile aynı özelliklerde laptop bulabilir miyim bilmiyorum.

Firma size piyasa emsal fiyatını geri ödemek zorunda. Yani piyasa değeri ortalama 38 bin TL ise bu miktarın size ödenmesi gerekir. Fakat firmalar genellikle ödenmesi gereken miktarı ödemez.
Dolayısıyla benim size tavsiyem, firmanın incelemesini bekleyip hiç vakit kaybetmeden başlangıçta yerleşim yerinizin bulunduğu tüketici ilçe hakem heyetine başvurmanız. Başvurunuzun sonuçlanması en az 6 ay sürecektir.
Aleyhinize bir sonuç çıktığı takdirde karara itiraz ettikten sonra yine lehe bir sonuç alamazsanız o zaman tüketici mahkemesine gidip dava açmalısınız.
Firma tarafından yapılan ödemenin zararınızı karşıladığı senaryoda ise şikayetinizi geri çekebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı