Kayıt dışı tespit edilen IMEI ne demek?

thebugrraa

Picopat
Babam 7.500 liraya Redmi Note 13 Pro almış bugün bir bayiden. IMEI kaydına baktım e devletten kayıtta kayıt dışı tespit edilen IMEI yazıyor. Adam babama e-Devlet'e kayıtlı değil ama kapanma gibi bir durum olmaz demiş. Bir şey olursa da beni bul deyip ömür boyu garanti vermiş. Büyük ihtimalle babamı kandırmışlar da anlatamadım kendisine. Çift SIM ile beraber 8 ay kullanabiliyor değil mi toplam? Bir de telefon çift simli slot 1'e simi taktı 4 ay kullandı, aynı SIM'i ikinci slota taktığında 4 ay daha kullanabiliyor mu yoksa yeni bir SIM kartı mı alması gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sim almasına gerek yok. Aldığınız cihaz Yurt Dışı ve 1 yılda toplam 8 ay kullanılabiliyor. Ve 7500tl ye alınan redmi 13 pro elbet yurt dışı olacaktır.

Ayrıca şuan yılbaşında olduğumuz için telefonu Çift Sim toplam Ağustos ayına kadar kullanabilir.

Peki atıyorum 5 yıl sonra hiç açılmayacak gibi bir kural yok değil mi? Yeni bir kural çıkmadığı sürece her sene yılbaşında yenileniyor kullanım süresi.

Iraktan eşek vasıtasıyla ülkeye girmiş kaçak telefonlardır

Peki atıyorum 5 yıl sonra hiç açılmayacak gibi bir kural yok değil mi? Yeni bir kural çıkmadığı sürece her sene yılbaşında yenileniyor kullanım süresi.
Evet her yıl kullanılabiliyor güncel olarak. Fakat yeni bir kural çıkarsa değişebilir. Cihaza imei repair yapılır(yasal değil) veya pasaport kaydı yapılır(45k).

Direnç kaydı yapıldıysa bu, ömür boyu dayanacak anlamına gelmez, ancak ne zaman sorun çıkaracağı da belli olmaz. Örnek olarak mesela 4 yıl denir, ama bazen 1.5 yıl gibi kısa bir süre dayanabilir. Bu durumda cihazın direnç kaydı yapılmış gibi görünüyor. Düzgün kullanırsanız daha uzun süre dayanabilir. Eğer Direnç kaydı yoksa Çift SIM için 8 ay kullanım hakkınız olduğunu unutmayın. Daha fazla bilgi için imzamda bulunan rehbere göz atabilirsiniz. Rehber iPhone için hazırlanmış olsa da Android cihazlar için de aynı mantık açısından bakılabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…