Çözüldü Kayıt Dondurmak Yatay Geçişe Engel mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batuhan950

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 3. sınıf bilgisayar mühendisliğine geçtim. Yatay geçiş hakkı kazandım ama kayıt yaptırmadım ve aşırı pişman oldum. 4. sınıfa yatay geçiş yapılamayacağı için 1 yıl kayıt dondurup seneye tekrar 3. sınıf adına yatay geçiş yapabilir miyim? Bunu yapan var mı?
Yönetmelikte 'yatay geçişe engel değildir' deniyor, ama demek istediği, 'Eskiden kayıt dondurdun ve şu an aktif isen yatay geçiş yapabilirsin; ama sen 1 yıl kayıt dondurduktan sonra hâlâ Temmuz ayında kaydın donuk görüneceği için yatay geçiş yapamazsın.' gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Çözüm
Hayır hocam kriter olmaz. AGNO ve MYP'niz belli oranlarda hesaba katılıp size bir yatay geçiş başvuru puanı veriliyor. Hangisinin hangi oranda olacağı okuldan okula değişiyor. Sizin durumunuzda kriter olmasının tek ihtimali bu puanın tamamen aynı olması ki bu da neredeyse mümkün değil. Kayıt donduran öğrenci öğrenci bilgi sistemine girebilir evet. Başka sorunuz varsa sorabilir, sorunuz kalmadıysa ve uygun görürseniz çözüm işaretleyebilirsiniz.
Hayır. MYP ile yatay geçişe de AGNO ile yatay geçişe de engel değil. Ancak AGNO ile yatay geçişteki istisna durum şu, kayıt dondurma dışı sene kaybı veyahut sınıfta kalmak yatay geçişe engel. Bu sebeple kayıt dondurup dondurmadığını, kayıt dondurduysan kaç yıl dondurduğunu öğrenmek istiyor sistem. Bu bilgiyle de sene kaybı sebebin dondurmak mı başka bir şey mi bunu öğrenmek için istiyor o bilgiyi. Kısacası kaydının dondurulması/o an dondurulmuş halde olması yatay geçişe engel oluşturmaz.

Soru işaretiniz giderildi mi?

Büyük ölçüde çözüldü ama ben yine de bu durumun garanti olması için biraz takıntılı davranıyorum. Acaba AGNO ile geçişte bu durum bir kriter olabilir mi? Mesela 'bu aday 1 yıl kayıt dondurmuş, o yüzden diğerini seçelim' gibi bir uygulama söz konusu olur mu? Bir de, kayıt donduran kişi üniversitenin öğrenci bilgi sistemine girebilir mi?

Hayır hocam kriter olmaz. AGNO ve MYP'niz belli oranlarda hesaba katılıp size bir yatay geçiş başvuru puanı veriliyor. Hangisinin hangi oranda olacağı okuldan okula değişiyor. Sizin durumunuzda kriter olmasının tek ihtimali bu puanın tamamen aynı olması ki bu da neredeyse mümkün değil. Kayıt donduran öğrenci öğrenci bilgi sistemine girebilir evet. Başka sorunuz varsa sorabilir, sorunuz kalmadıysa ve uygun görürseniz çözüm işaretleyebilirsiniz.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…