Kayıt dondurup DGS tercihi yapmak mantıklı mı?

dduygudz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir ön lisans bölümü bitirdim bu sene. YKS'ye ve DGS'ye girdim. YKS tercihi yapacağım gelen bölüme kaydımı yapıp KYK yurt başvurusu da yapacağım. Ancak DGS puanım iyi olursa DGS tercihi yapmak istiyorum. Kaydolduğum üniversiteyi dondurup DGS ile kazandığım bölüme mi kaydolmalıyım? Yurtta kalmaya devam edebilir miyim? Ön lisans bitirdiğim icin 2 yıl daha burs alabilir miyim?

Ön lisans bitirdiğim icin 2 yıl daha burs alabilir miyim?

Ön lisans eğitiminizi tamamladığınız için, aynı eğitim düzeyinde (yani önlisansta) bir daha KYK bursu/kredisi alamazsınız. Ancak, lisans düzeyine geçiş yaptığınızda, yeniden burs/kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kaydolduğum üniversiteyi dondurup DGS ile kazandığım bölüme mi kaydolmalıyım?

Eğer YKS ile yerleştiğiniz bölümde kaydınızı dondurmazsanız ve DGS ile kazandığınız bölüme de kayıt yaptırırsanız, bu durum "çifte kayıt" olarak algılanır, yani dondurmalısınız yoksa yasal sorun teşkil eder burs/yurt hayatınızda ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Benim tavsiyem YKS ile bölüm kaydınızı yaptırın ve KYK yurt başvurusu yapın. DGS açıklandı mı bilmiyorum ama açıklanmışsa/açıklanacaksa ve istediğiniz gibi sonuç gelirse, YKS sonucuyla kaydolduğunuz ya dondurun ya da sildirin.

cevap için teşekkür ederim. peki yks ile kyk yurduna yerleşip dgs tercihi yapıp kazandığımda, yks kaydımı dondurursam yks ile yerleştiğim yurtta devam edebilir miyim?

aynı değil ama aynı il içinde
KYK yurt yönetmeliğine göre, bir öğrenci yurt içinde barınırken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam edebilir. Bu, hem yatay hem de dikey geçiş yapan öğrenciler için de geçerlidir.

Yani, YKS ile yerleştiğin üniversiteden kaydını dondurup aynı şehirdeki başka bir üniversitede DGS ile eğitime devam ettiğinde, mevcut yurt hakkınızı kaybetmezsin. Yapman gereken, bu durumu KYK yurt yönetimine bildirmek ve gerekli nakil işlemlerini tamamlamak olur.

Bu arada yeni olduğunuz için raporlamadım ama büyük harf ve noktalama işaretlerine uymanızı öneririm aksi taktirde uyarı alırsınız.

Anladım teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…