Çözüldü Kayıt mı dondurmak mantıklı yoksa hiç gitmemek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

b3r4tt

Zeptopat
Katılım
20 Eylül 2025
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
22 yaşındayım. Haziran ayında lisans bölümünden mezun oldum ve aynı üniversitede tezli yüksek lisans kazandım. Üniversiteye giderken tecilim otomatik uzatılmıştı. Şu anda askerlik tecilim yüksek lisanstan dolayı 2028 yılına kadar otomatik uzatılmış durumda. Bu yıl okula gitmeyip 2026'daki KPSS'ye hazırlanmak gibi bir planım var. Eğer KPSS olumsuz sonuçlanırsa yüksek lisanstan devam edeceğim. Okulda ders kaydımı yaptım. Okulu 1 yıl (2 yarıyıl) dondurursam tecil tarihi erkene düşer diye endişeleniyorum. Hiç gitmeyip devamsızlıktan kalınca da bir sonraki yıl dersleri tekrar alacağım ve bu sefer azami süre yüzünden 2 yılda bitirmem gerekecek. Ne yapmalıyım sizce? Dondurduktan sonra öğrencilik pasif duruma düşüyor ve tecil tarihi erkene geliyor diye biliyorum, eğer öyle olursa o durumda ne yapacağım?
 
Kayıt dondurmak için sebep olarak ne göstermeyi düşünüyorsunuz? Genellikle kayıt dondurmak için askerlik, tutukluluk, tabii afetler, vb. sebep gösterme şartı bulunur. Ayrıca yüksek lisans yapıyorsanız KPSS yerine ALES'e çalışarak araştırma görevlisi kadrolarına başvurmayı da deneyebilirsiniz.​
 
"Maddi sıkıntılar" başlığı sebep olarak okulun internet sitesinde yazıyor ki benim de derdim aşağı yukarı böyle. KYK yurt başvurusu yüksek lisanslar için henüz başlamadı ve ilerleyen haftalarda başlayacak gibi görünüyor. Başvurulardan sonra bir de açıklanmasını bekleyene kadar devamsızlıktan kalacağım. Şehirdışından olduğum için kalacak yerim yok ve ailemin durumu özel yurt veya evi pek karşılayacak durumda değil. Evden git gel de yapamam, Akdeniz'de okuyorum evim Giresun'da (Bu yazdıklarımı okula vereceğim dilekçede belirttim). Araştırma görevlisi de planlarım arasında fakat bu yıl dondurmam gerekiyor gibi
 
"Eğer KPSS olumsuz sonuçlanırsa yüksek lisanstan devam edeceğim." yazmışsınız. 1 yıl sonra saydığınız problemler çözülmüş olacak mı?
Ayrıca bu konuda daha erken aksiyon alarak mesela bir başka üniversitedeki uzaktan tezsiz yüksek lisans programına başvuru yapabilirdiniz. Böylece tezsiz yüksek lisans öğrenciliğiniz aktif göründüğünden tecil durumunuzda bir tereddüt kalmayabilirdi. Başlığı geç bir tarihte açmışsınız.

Şu olabilir bak: Dönem ortasında kayıt dondurabiliyorsan vizeler gelmeden kaydını dondur, 2. dönem tezsiz yüksek lisans başvurusu kabul eden bir üniversite bulup kaydolmaya çalış. 1 yarıyıl tezsiz yüksek lisans ücreti ödersin ama tecil devam eder.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…