Dostlar merhaba.
Sistemden kısaca bahsedeyim. Bir kayıt programı olacak ve 50 tane bilgisayarda ve telefonda kullanılacak. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılacak. Kullanıcı adını ve şifreyi SHA 256 ile şifrelemeyi düşünüyorum. Kayıt olarak, tahminimce en fazla 10 bin veri (sadece string, int ve bool) kaydedilecek.
Tıkandığım kısım ise şu. Şimdi benim aklımda 2 yöntem var:
Ayrıca kişinin bilgileri, hem mobilden hem de bilgisayardan eşleştirilecek. Yani veriler merkezi bir yerde tutulmalı.
Bir sorum daha var. Bir kullanıcıya ait bilgileri, yeni
Verileri çekersem, kişinin
Veritabanı olarak MySQL kullanacağım.
Neler önerirsiniz?
Sistemden kısaca bahsedeyim. Bir kayıt programı olacak ve 50 tane bilgisayarda ve telefonda kullanılacak. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılacak. Kullanıcı adını ve şifreyi SHA 256 ile şifrelemeyi düşünüyorum. Kayıt olarak, tahminimce en fazla 10 bin veri (sadece string, int ve bool) kaydedilecek.
Tıkandığım kısım ise şu. Şimdi benim aklımda 2 yöntem var:
- Config dosyasına kullanıcı bilgilerini girerek bir daha giriş istememek.
- Kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapılması.
Ayrıca kişinin bilgileri, hem mobilden hem de bilgisayardan eşleştirilecek. Yani veriler merkezi bir yerde tutulmalı.
Bir sorum daha var. Bir kullanıcıya ait bilgileri, yeni
table
oluşturarak mı, yoksa mevcut bir tabloya, verinin sahibini belirtecek şekilde index
mi girmeliyim?kimeait: username
Verileri çekersem, kişinin
username
sine göre tüm verileri çekeceğim. Ama bu işlemi biraz geciktirebilir ve veritabanını zorlayabilir.. Bununla da ilgili bir fikre ihtiyacım var.Veritabanı olarak MySQL kullanacağım.
Neler önerirsiniz?
Son düzenleyen: Moderatör: