Çözüldü Kayıt Yapılan Videoda Ses ve Görüntü Uyuşmama Sorunu

• Konuyu başlatan Reak97
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 5.622
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reak97

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Ben oyundayken ya da masaüstü ekranında iken anlatım yapıp video kaydediyorum. Fakat kaydolmuş videoya girdiğimde video ile ses uyuşmuyor, video bir yerde çok hızlanıyor sonra yavaşlıyor bu nedenle de ses ya ileride ya da geride kalıyor. Bir türlü çözemedim sorunu, yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Sistem Özellikleri;
  • Windows 10 64 Bit
  • 8 GB RAM
  • 240 GB SSD
  • ASUS M5A97 R2.0
  • AMD FX 6100
  • HD 7850 1GB 256 Bit
Sürücülerin hepsi günceldir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıt yazılımı ne kullanıyorsunuz peki? Ayrıca videodaki senkron sorunu videoyu oynatınca mı oluyor yoksa videoyu edit programına atınca mı?

Bandicam de kullandım Plays.TV de ama ikisinde de aynı sorunu yaşadım. Video oynattığımda oluyor editde de aynı sorun devam ediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkteki videoyu ben çektim dakika 5'ten itibaren 40 50 saniye izlerseniz sorunumu tam olarak anlayabilirsiniz.

Önerinizi uyguladım, 1280x720P ve 25 FPS 50 kalite olarak ayarladım. Sorun düzeldi fakat kalitesiz oldu maalesef.

Bendede aynı sorun vardı Bandicamle çekiyodum edit programında uyumsuzluk çıkıyordu. Bandicamin ayarlarına gir video çekmeden önce orada FPS değerini sabitle 60 seçip öyle dene muhtemelen olacaktır.

Önerinizi uyguladım, 1280x720P ve 25 FPS 50 kalite olarak ayarladım. Sorun düzeldi fakat kalitesiz oldu maalesef.
Çözünürlüğün düşmesi halinde kalite kaybı olması elbette normaldir.
Yüksek kalite kayıt yapabilmek için ya özel donanımlar kullanmalısınız, ya da sistem bileşenlerinizi daha üst seviyeye upgrade etmelisiniz.
Uygun fiyatlı örnek bir donanım.
Live Gamer HD 2 (LGHD2) GC570 | AVerMedia
Fiyat bilgisi.
https://www.amazon.com/AVerMedia-Multi-Card-Low-Latency-Pass-Through-GC570/dp/B06XRF732W
Bu kart aynı zamanda render işlemini donanımsal olarak yaptığı için, ekran kartına destek olmaktadır. Dolayısı ile 1080P güncel oyunları ekran kartınıza extra yük oluşturmadan, takılma, DON MON, olmadan rahatlıkla oynamanızı da sağlamaktadır.
Tavisyie ederim.
İLAVE BİLGİ:
Donanımların eski olduğu için önceki önermiş olduğum kart uygun olmayabilir.
Daha uygun fiyatlı ve bir nesil önceki üretim, senin için daha uygun olacaktır sanırım.
Live Gamer HD Lite GL510E C985E | AVerMedia
Fiyat bilgisi.
AVerMedia Live Gamer HD Lite C985E Pci-Ex Capture Kartı

Son düzenleme:
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerden yola çıkarak kayıt FPS'sini düşürdüm 30'da sabitledim sorun düzeldi. Şuanda 1920x1080p 30 FPS 100 kalite ile sorunsuz video çekebiliyorum. İyi forumlar.

Sorun'un çözüldüğüne sevindim.
Konu içeriği arkadaşlarca incelenirse, benzer sorunları olan arkadaşlara da yardımcı olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı