YKS'den aldığım puanla tercih yaptım ve kazandığım üniversiteye e-Devlet'ten kaydımı yaptırdım ama ertesi gün pişman oldum ve gitmekten vazgeçtim, ders kayıtlarımı yaptırmadım ama şu an aktif öğrenci olarak gözüküyorum, önümüzdeki yıl kaydımı sildirip yeniden YKS'ye girip yeniden tercih yapabilir miyim? Yoksa şu an üniversitemi mutlaka dondurmam gerekiyor mu?
Seneye YKS'ye girip tercih yapabilirsin, kaydını dondurman gerekmiyor. Seneye yerleştikten sonra şu anki okulundan kaydını sildirmen gerekir yeni okula kayıt yaptırman için eğer yeni okulun da örgün bölümse ve eski okulunla aynı seviyedeyse (lisans-önlisans). Ancak şöyle bir detay var ki seneye OBP puanının %50'si yerleştirme puanı olarak eklenecek bu sene tercih yapıp yerleştiğin için. Şu anlık herhangi bir işlem yapmana gerek yok
Seneye YKS'ye girip tercih yapabilirsin, kaydını dondurman gerekmiyor. Seneye yerleştikten sonra şu anki okulundan kaydını sildirmen gerekir yeni okula kayıt yaptırman için eğer yeni okulun da örgün bölümse ve eski okulunla aynı seviyedeyse (lisans-önlisans). Ancak şöyle bir detay var ki seneye OBP puanının %50'si yerleştirme puanı olarak eklenecek bu sene tercih yapıp yerleştiğin için. Şu anlık herhangi bir işlem yapmana gerek yok
Seneye YKS'ye girip tercih yapabilirsin, kaydını dondurman gerekmiyor. Seneye yerleştikten sonra şu anki okulundan kaydını sildirmen gerekir yeni okula kayıt yaptırman için eğer yeni okulun da örgün bölümse ve eski okulunla aynı seviyedeyse (lisans-ön lisans). Ancak şöyle bir detay var ki seneye OBP puanının %50'si yerleştirme puanı olarak eklenecek bu sene tercih yapıp yerleştiğin için. Şu anlık herhangi bir işlem yapmana gerek yok