Kaykaycılığa nasıl başlanır?

arctur

Picopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selam.

18 yaşında, 173 santim boyunda ve 55 KG ağırlığında biriyim. Bugün bir tanıdığımın kaykayını denediğimde gayet de hoşuma gitti ve merak sardım, bir süredir de istiyordum zaten. Profesyonellikten uzak biçimde sadece arada sırada takılmak için bakıyorum. Herhangi bir iddiam yok.

Muhtemelen sokak aralarında falan kullanırım, koruyucu ekipman da düşünüyorum. Aklınızda varsa koruyucu ekipman da önerebilirsiniz.

Kaykay ve koruyucu ekipmanlar ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi. 400-500 TL artır şunu al gibi tavsiyeler pek hoşuma gitmiyor. Nispeten dayanıklı ve beni en az 1 sene falan idare edebilecek önerileriniz varsa beklerim. Tekrar ediyorum, ne kadar ucuz olursa benim için o kadar iyi ama Trendyol'da 200 300 liraya satılan plastik kaykaylardan olmasın mümkünse. Piyasayı takip etmediğim için fiyat konusunda net bir şey söyleyemiyorum ama bütçem binlerce TL değil. Tabii buna sadece kaykay dahil, koruyucu ekipmanları da 600-700 TL civarına çözebilirim sanırım. Decathlon'da bununla ilgili koruyucu set görmüştüm.

Son olarak ikinci el ve sıfır takıntım yok hatta ikinci el az kullanılmış kaykaylar daha iyi olur o fiyattan alacağım sıfır kaykaylara göre daha kaliteliyse. Bunun dışında kaykaycılık için önerileriniz varsa onları da dinlemek isterim. Teşekkürler.

Başlangıç olarak Decathlon'da satılan Oxelo kaykaylar dışında bir marka tercih etme. Referans olarak bir link bırakıyorum ama farklı desenler de mevcut.

Oxelo dışındaki uygun fiyatlı kaykaylar (Delta, Triathlon vs.) maalesef çok kalitesiz.

@hadwiger sadece tahta için 1800 lira biraz fazla geldi ne yalan söyleyeyim. Her şey dahil 1300 TL gibi bir fiyat düşünüyordum. O tahtayı alsam dingil, tekerlek derken fiyat aklımdaki fiyatın çok üstüne çıkacak.

İkinci elden bahsettiğim fiyata her şey dahil Oxelo kaykay bulunabilir mi? Farklı hobilerime de para ayıracağım için kaykay için ayırabilecek bolca kaynağım yok maalesef.

Oxelo dışındaki uygun fiyatlı kaykaylar (Delta, Triathlon vs.) maalesef çok kalitesiz.

Evet onu ben de fark ettim, sıcak bakmıyordum zaten.

@hadwiger sadece tahta için 1800 lira biraz fazla geldi ne yalan söyleyeyim. Her şey dahil 1300 TL gibi bir fiyat düşünüyordum. O tahtayı alsam dingil, tekerlek derken fiyat aklımdaki fiyatın çok üstüne çıkacak.

İkinci elden bahsettiğim fiyata her şey dahil Oxelo kaykay bulunabilir mi? Farklı hobilerime de para ayıracağım için kaykay için ayırabilecek bolca kaynağım yok maalesef.

Evet onu ben de fark ettim, sıcak bakmıyordum zaten.
Kaykay gerçekten pahalı bir hobi maalesef. Oxelo marka normal kaykay (sadece tahta değil) almak isterseniz 2000TL'ye kadar çıkıyor fiyat. Bütçenize uygun 2. el Oxelo marka hazır kaykay bulabilirsiniz.

Bu arada şimdi kontrol ettim, Gang marka kaykaylarda güzel bir indirim var. Hobi olarak kullanacağınız için bunu alıp ömür boyu kullanabilirsiniz.

@hadwiger ne pahalı değil ki zaten... Teşekkür ederim tavsiye için.

Bütçenize uygun 2. el Oxelo marka hazır kaykay bulabilirsiniz.

O halde ben biraz kurcalayayım ikinci el sitelerini. Gözüme kestirdiğim ilanları konu altına yollar, fikir alışverişi yaparız siz de uygun görürseniz.

Bu arada şimdi kontrol ettim, Gang marka kaykaylarda güzel bir indirim var. Hobi olarak kullanacağınız için bunu alıp ömür boyu kullanabilirsiniz.

Desenini beğenmedim desem fazla mıymıntı olur muyum? 😅

Daha çok şunları beğendim.

1724451736449.png
1724451760365.png

Yine de bir bakınayım bu siteye. Olmadı belki buradan bir kaykay çekerim.

Bu arada acelesi yok, birkaç hafta içinde alacağım kısmet olursa. Bu zaman dilimi de doğru karar vermem için yeterli olur sanırım.

@hadwiger ne pahalı değil ki zaten... Teşekkür ederim tavsiye için.

O halde ben biraz kurcalayayım ikinci el sitelerini. Gözüme kestirdiğim ilanları konu altına yollar, fikir alışverişi yaparız siz de uygun görürseniz.

Desenini beğenmedim desem fazla mıymıntı olur muyum? 😅

Daha çok şunları beğendim.

Eki Görüntüle 2292390 Eki Görüntüle 2292391

Yine de bir bakınayım bu siteye. Olmadı belki buradan bir kaykay çekerim.

Bu arada acelesi yok, birkaç hafta içinde alacağım kısmet olursa. Bu zaman dilimi de doğru karar vermem için yeterli olur sanırım.
Evet, acele etmenize gerek yok. Desenini beğendiniz bir kaykayı alın mutlaka. İleride sürmeyi bıraksanız bile odanızda sergilersiniz.

@hadwiger selam. Kaykay modeli seçmedim fakat koruyucu ekipmanlara bakındım. Oxelo MF500 ve diğer koruma setleri gözüme çarptı. Bunları önerir misiniz?

@hadwiger selam. Kaykay modeli seçmedim fakat koruyucu ekipmanlara bakındım. Oxelo MF500 ve diğer koruma setleri gözüme çarptı. Bunları önerir misiniz?

Ben koruyu ekipman hiç kullanmadım, o yüzden bir şey demem pek doğru olmaz ama Oxelo'nun üzeceğini sanmıyorum.

@hadwiger tekrardan selam. Tam kaykay -truck, dingil, deck vb- için bütçemi 2500 TL civarına çıkardım. Araştırırken gözüme penny boardlar çarptı ama iyi mi bilemedim. Overall açıdan bakarsak bu civarlarda önerebileceğiniz kaliteli ikinci el ya da sıfır kaykay var mı?

@hadwiger tekrardan selam. Tam kaykay -truck, dingil, deck vb- için bütçemi 2500 TL civarına çıkardım. Araştırırken gözüme penny boardlar çarptı ama iyi mi bilemedim. Overall açıdan bakarsak bu civarlarda önerebileceğiniz kaliteli ikinci el ya da sıfır kaykay var mı?
Buradaki modellerin hepsi iyidir, öneririm.

2500TL bütçe parçaları ayrı ayrı alıp birleştirmek için yeterli mi emin değilim. Kaliteli trucklar ve deckler gerçekten pahalı çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı