Kaynak tavsiyesi

gdeniz123

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Birkaç hafta önce konu açıp matematik-fizik kaynak önermenizi istemiştim. Onları elde edip, okudum, istediğim bilgileri buldum. Ayrıca yardım edenler için de çok teşekkür ederim. Şimdi LYS'ye hazırlık kitapları beni kesmedi takdir edersiniz ki konuları kısa özet halinde işe yarar bilgileri yazıyorlar. Ben de 2 sayfa bilgi için 15-20 TL vermeyeyim diyorum. Atom yapısı, Kuantum Atom Modeli ve Kuantum Mekaniği kitaplarına ihtiyacım var. İçimizde Fizik Bölümünde veya Kimya bölümünde okuyanlar varsa piyasada bulabileceğim kitap önermenizi isteyeceğim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Konudan ilgisiz olarak çok küçük bir şey sormak istiyorum. Dünya elips şeklinde yörünge üzerinde Güneş etrafında dönüyor. Bir yerde Dünya'nın hiçbir zaman aynı yörüngeden geçmediğini duymuştum. Bu gerçek mi?
İkinci sorum ise bunun Fizik'de bir denklemi veya gösterimi var mı?
Teşekkürler.

Modern Fizik kitapları yanında Klasik Fizik kitapları da önerebilirsiniz. Bir yerde Serway Fizik diye bir kitap adı duymuştum sanırım 3 ciltmiş. Onu alsam diyorum ama fiyatları pahalı. Klasik fizik konularını bir kitapta toplanmış bir kitap varsa çok iyi olur. Bir de Fiziğin Temelleri diye bir kitap var o kitap da 2 cilt. O kitabı önerir misiniz? Fikirleriniz çok önemli. Teşekkür ederim şimdiden.

Modern Fizik kitapları yanında Klasik Fizik kitapları da önerebilirsiniz. Bir yerde Serway Fizik diye bir kitap adı duymuştum sanırım 3 ciltmiş. Onu alsam diyorum ama fiyatları pahalı. Klasik fizik konularını bir kitapta toplanmış bir kitap varsa çok iyi olur. Bir de Fiziğin Temelleri diye bir kitap var o kitap da 2 cilt. O kitabı önerir misiniz? Fikirleriniz çok önemli. Teşekkür ederim şimdiden.

Hala ihtiyacım var kaynağa. Bu arada yanlışlıkla iki kere mesaj gönderilmiş yukarıda, o gün site biraz yavaştı, girilmiyordu o yüzden iki kere göndermiş iletiyi, kusura bakmayın. Kısaca Modern Fizik ve Klasik Fizik'i anlatan kitaplara ihtiyacım var. Üniversite kitapları da olabilir lise düzeyinde de olabilir. Klasik Fizik için özellikle lise seviyesinde tüm konuları anlatan bir kitap varsa çok iyi olur.

Serway Fizik işini fazlasıyla görür fakat biraz sıkıcı olabilir çünkü; bir müddet sonra gereksiz uzun anlatılmış bazı konular. Kimya kitaplarından Ralph H. Petrucci den Genel Kimya ve Nobel Yayınlarından Genel Kimya kitapları işini görebilir. Sorunun cevabını pek emin olamadan şöyle cevaplayayım; Dünya Güneş etrafında sarmal olarak döner yani spiral bir şekilde döner, bunu düzleme alırsak daireye yakın bir elips elde edilir. Dünya uzayda x y z olarak bir noktadan geçtikten sonra bir sonraki turunda x y z kordinatlarına gelemez çünkü; Güneş Sistemi hareket halindedir. Eğer eliptik yörünge bozuluyor mu diye soruyorsan; kaba hesap ile bozulmuyor fakat her zaman çok az bir miktar değişken etmenler ile yörüngeden sapabilir, bunlar ihmal edilir. Formülünü sanırsam kepler kanunlarında bulabilirsin.

Peki Kuantum Fiziği'ne giriş için ayrı bir kaynak verebilir misiniz? Serway Fizik'te anlatılıyor sanırım son kısımda biraz ama daha geniş anlatımlı bir kitap arıyorum.

Geniş kapsamlı olarak Kuantum Fiziği I ve Kuantum Fiziği II kitapları işini görebilir.
Çok soru sordum sana ama başka birileri cevap vermedi veya görmediler bu yüzden sorup duruyorum kusura bakma :D . Bilimsel terimleri içeren ingilizce kitap önerebilir misin? Yani İngilizce öğreniyoruz ama üniversiteye geçince de sıkıntı olabiliyor, terimleri anlayamıyorum. Daha zaman var ama şimdiden aşina olmak istiyorum. Matematik veya Fiziği ingilizce anlatan kitaplara ihtiyacım var. Ülkemizde bulunması daha da önemli tabi. Bulabilirsem çok iyi olur.

Kullandığım veya bildiğim ingilizce kaynak yok ama istersen yazdığım Serway Fizik ile Genel Kimya kitaplarının orjinal dilinde alabilirsin. İngilizce çeviriden daha faydalı olur sana ama fizik ve matematikte bence ingilizce öğrenmek için kasmamalısın. Zaten üniversitede veya yabancı kaynaklarda görürsen ingilizcesine alışmak zor olmuyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı