Aylık 5500 TL'ye çalışıyoruz, sürekli neden diye soruyorum. Çalışmak için insanlar motive olur ama bu paraya nasıl motive olayım be kardeşim? Ben bunu kazansam ne olur, kazanmasam ne olur?
15000 bile ay sonunu getirmiyor tek çözüm o parayı yatırım yapmak yeni yetenekler öğrenip parayı katlamak ya da world and travella yurtdışı erasmus falan
Bence kendin için çalışmak motive eder insanı başkası için değil. Ve de gerçekten para kazanmak istiyorsan fizik gücünü değil akıl gücünü kullanmalısın.
Şu an isterseler 10.000 TL yapsınlar asgari ücreti hiçbir şey fark etmeyecek aksine daha çok kötüye gidecektir. Asgari ücret 900 lirayken çalıştığım zamanları hatırlıyorum her şeye yetiyordu iyi kötü o dönem aldığım maaş.
Şu an isterseler 10.000 TL yapsınlar asgari ücreti hiçbir şey fark etmeyecek aksine daha çok kötüye gidecektir. Asgari ücret 900 lirayken çalıştığım zamanları hatırlıyorum her şeye yetiyordu iyi kötü o dönem aldığım maaş.
Daha iki üç sene önce falan işte foruma kayıt olduğum dönem asgari ücret ile o dönem çıkan en iyi ekran kartlarından bir tanesini falan alabiliyordun. Şimdi çıkan en güncel kart örnek olarak RTX 4090 almak için en az 10 ay falan hiçbir şey yemeden çalışıp maaş biriktirmen lazım ki alabilmen için.
Aylık 5500 TL'ye çalışıyoruz, sürekli neden diye soruyorum. Çalışmak için insanlar motive olur ama bu paraya nasıl motive olayım be kardeşim? Ben bunu kazansam ne olur, kazanmasam ne olur?
Verilen para hayatını yaşaman için değil hayatta kalman için. Arada ince bir çizgi var. Hayatta kalmak için yemek yiyip, uyuman yeterlidir. Bu para da bu yüzden veriliyor. Yemeğini al ve ye, kalacak yer için para ver. Bu döngüde hayatını devam ettir. Ekonomik olarak refah seviyesi yüksek olan ülkelerdeyse hayatını yaşamak için çalışırsın. Gezmek, eğlenmek gibi. Bu yüzden Avrupa'da yaşayanlar mutlu, bizse zamanın her anında ülke sorunlarını düşünüyoruz.
Hatırlatmakta fayda var. Yönetimin değişmesini istiyorsan önce halkı değiştireceksin. Yoksa yönetimin adı değişir, anlayış aynı olur.