KB5030310 güncellemesinden sonra Minecraft Launcher açılmıyor

pedroz_1999

Megapat
Makaleler
19
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

(165 Hz monitör, Creative A320 ses sistemi, Rampage R74 klavye, Glorious Model O fare, 1000 Mbps internet)

=
Geçenlerde gelen Windows 11 KB5030310 güncellemesinden sonra Minecraft Launcher tıkladığım zaman hiçbir tepki vermemeye başladı. Yönetici olarak çalıştırmayı denediğimde de aynısı oldu. Bunun üzerine meşhur sil-yükle yöntemini yapmaya karar verip Minecraft Launcher'ı sildim ancak Microsoft Store'dan indir butonuna tıkladığım zaman hiçbir tepki vermiyor, buton gri renge dönüyordu. https://www.minecraft.net/tr-tr/download sayfasından Minecraft Launcher'ı indirmek istedim ama oradan indirince de kurulmuyor. Badlion Client ile oyuna girebiliyorum.

Sistem Geri Yükleme yapıp denediniz mi?

Sistem Geri Yükleme yapıp denediniz mi?
Güncellemeden önce Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmamıştım. Ayrıca sorunla ilgili bir detay olarak Microsoft Store üzerinden sadece Minecraft Launcher değil, hiçbir şey indiremediğimi fark ettim. Aynı şekilde buton gri renge dönüyor ve hiçbir indirme işlemi başlamıyor. Sayfayı kapatıp açınca ise buton yeniden aktif oluyor.

CMD ekranına wsreset.exe yazıp deneyebilirsiniz.

CMD ekranına wsreset.exe yazıp deneyebilirsiniz.
Maalesef işe yaramadı. Minecraft Launcher'ı hâlâ indiremiyorum. Aynı şekilde buton tepki vermiyor. Mağazayı PowerShell ile kaldırıp yeniden kurmayı da denemiştim bu arada. O da işe yaramamıştı.

Bu işin sonu formata gidecek gibi duruyor. Bazen güncelleme başarılı olmayabilir.

Bu işin sonu formata gidecek gibi duruyor. Bazen güncelleme başarılı olmayabilir.
Şu ana kadar en çok format atıp yeniden kurduğum Windows sürümü Windows 11 olsa gerek. Saysam 10 civarı vardır. 1-2 hafta daha çözüme kavuşturamazsam sanırım yine format yolu gözüküyor.

Windows 11 sık güncelleme almaya başladı. Hele de İnsider daha da çok alıyor. İnşallah daha stabil olur.

Geçenlerde gelen Windows 11 KB5030310 güncellemesinden sonra Minecraft Launcher tıkladığım zaman hiçbir tepki vermemeye başladı. Yönetici olarak çalıştırmayı denediğimde de aynısı oldu. Bunun üzerine meşhur sil-yükle yöntemini yapmaya karar verip Minecraft Launcher'ı sildim ancak Microsoft Store'dan indir butonuna tıkladığım zaman hiçbir tepki vermiyor, buton gri renge dönüyordu. https://www.minecraft.net/tr-tr/download sayfasından Minecraft Launcher'ı indirmek istedim ama oradan indirince de kurulmuyor. Badlion Client ile oyuna girebiliyorum.

Hocam daha yeni konu açtım bu sorun ile alakalı benimki de açılmıyor tıklayınca sildim bende, üstüne üstlük Microsoft Store'dan Minecraft indirmeye çalışsam yüklenmiyor hocam bir şeyler yapabildiniz mi en azından?

Hocam daha yeni konu açtım bu sorun ile alakalı. Benimki de açılmıyor tıklayınca sildim bende, üstüne üstlük Microsoft Store'dan Minecraft indirmeye çalışsam yüklenmiyor. Hocam bir şeyler yapabildiniz mi en azından?
Maalesef hocam. Ayarlardan güncellemeyi kaldırmayı da denedim. Ama maalesef hiçbir işe yaramadı. Çözümü bulamazsam format atacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı