Çözüldü KDE Linux nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
KDE'nin sitesinde dolanırken böyle bir şey gözüme ilişti. KDE Neon mu diye baktım ama değil. KDE'nin başka bir projesiymiş. Henüz geliştirilme aşamasındaymış. Neyin nesi hangi tip kullanıma hitap ediyor, hangi ana dağıtımın tabanını kullanacak bilgi bulamadım. Sizin bu dağıtım hakkında bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Immutable derken neyi kastettiniz hocam? KDE Neon gibi sanırım bu da Ubuntu LTS tabanlı olacak.

Değiştirilemez dağıtımlar, yani değiştirmesi çok uğraştırır. Android gibi root atmadan sisteme müdahale edemezsiniz, etseniz bile her şeye izin vermez. KDE Neon'da dosyaları değiştirebilirken bunda değiştirmemeniz için uğraşmışlar. OpenSUSE Kalpa'ya benzediğinden de bahsetmişler. Paketler KDE Neon ile aynı olacak, sadece sistemde daha az yetkiye sahip olacaksınız.
KDE Neon'un immutable hali galiba. / klasöründe şifrelenebilen dosyaların otomatikman şifrelendiğinden bahsetmişler. Knun dışında KDE Neon'dan bir farkı yok gibi duruyor.
Immutable derken neyi kastettiniz hocam? KDE neon gibi sanırım bu da Ubuntu LTS tabanlı olacak.

Immutable derken neyi kastettiniz hocam? KDE Neon gibi sanırım bu da Ubuntu LTS tabanlı olacak.

Değiştirilemez dağıtımlar, yani değiştirmesi çok uğraştırır. Android gibi root atmadan sisteme müdahale edemezsiniz, etseniz bile her şeye izin vermez. KDE Neon'da dosyaları değiştirebilirken bunda değiştirmemeniz için uğraşmışlar. OpenSUSE Kalpa'ya benzediğinden de bahsetmişler. Paketler KDE Neon ile aynı olacak, sadece sistemde daha az yetkiye sahip olacaksınız.

Çözüm
İyi de bu Linux'un mantığına tamamen aykırı bir durum. KDE neon bu noktada daha özgür bir dağıtım diyebiliriz.

İyi de bu Linux'un mantığına tamamen aykırı bir durum.

Aslında sunucular, siber güvenlik vs. için önemli bir şey, zararlı yazılım bulaşırsa kök dosyaya erişememeleri gerek. Kaldı ki son zamanlarda başka ekipler de immutable Distro'larını yapmaya başladı. Kendilerinin yeni bir dağıtım çıkarmaları tuhaf olmaz bu durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı