KDE Neon vs Kubuntu

Boot menüde başka Ubuntu, KDE Neon gibi ismi olanları sırasıyla boot etmeyi deneyin.
Hocam hepsini denedim. Aslında kurulumu tamamladım çalıştı. Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran kayboldu. Normalde bilgisayar açılıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. 3-4 kez format attım ama yok. Yeniden başlatınca görüntü gidiyordu. Emin değilim ama sürücü hatası olabilir. Bununla birlikte yüklü gelen Firefox’ta da görev çubuğunda saçma davranışlar oldu. Firefox’u ilk açtığımda varsayılan yapınca alt barda Firefox’un simgesi beyaz bilinmeyen bir dosya görünümüne bürünüyordu. Kubuntu sanki uygulamalarla daha optimize çalışıyor gibi. Belki bu sorunlar KDE ve Linux çekirdeğinden kaynaklanıyor olabilir. Çünkü her ikisinin de KDE sürümleri ve Linux çekirdek sürümleri farklı. Bununla birlikte bir şey daha var. Kubuntu’da Firefox yüklemek için “sudo install apt firefox” dedim ama tam yüklenmesi 40 dakika sürdü. %69’da takılı kaldı baya bekledi en sonda yükledi.

İkisi arasından kesinlikle Kubuntu diyorum. Yeniden başlatma yapmadan bir süre KDE Neon kullandım ama uygulamalar Kubuntu'daki gibi kusursuz değil. Kubuntu aslında bildiğimiz orijinal Ubuntu. Sadece arayüz değiştirilmiş hali. Genelde indirdiğim dizi/film içeriklerini Mediainfo uygulamasından kontrol ederim. Fakat Neon'da bu uygulamanın punto ayarı yapılamıyor. Varsayılan olarak yazılar küçük fontta geliyor. Normalde uygulamanın içinde File > Preferences bölümünde punto ayarı mevcut. Kubuntu'da bu ayar mevcutken Neon'da bu ayar yok. Laptop HDMI üzerinden 50 inçlik televizyona bağlı olduğu için yazılar karınca duası gibi oluyor. Uygulama uyumluluğu açısından Kubuntu tercih edilmeli.

Dosya Ekleri

• IMG_0677.jpeg
    IMG_0677.jpeg
    365,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_0680.jpeg
    IMG_0680.jpeg
    390,7 KB · Görüntüleme: 42
  • Neon.png
    Neon.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 50
  • Kubuntu.png
    Kubuntu.png