Kedi ile 20+ saatlik uçak yolculuğu yapılır mı?

• Konuyu başlatan mar00n
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 109
Yer
İstanbul
British Shorthair kedim ile aktarmalı olarak Kanada’ya uçmayı planlıyorum. Aktarma Londra ya da Frankfurt üzerinden olacak.

THY’nin sitesinde taşınması yasaklı ırklar arasında kedimin de yer aldığını gördüm, ancak tam olarak anlayamadım. Bence bu yasak uçak altı taşımacılıkla ilgili, fakat emin olamadım.

Kanada’ya vardıktan sonra, gideceğimiz şehir küçük olduğu için bir aktarma daha yapmam gerekecek. Kedimin kuduz aşısını geçen hafta yaptırdım. İki ay içinde seyahat etmeyi düşünüyoruz. Açıkçası biraz endişeliyim. Tüm aktarmalarla birlikte yolculuk yaklaşık 20-21 saat sürecek. Daha önce kediyle uçak yolculuğu tecrübem olmadı.

En çok merak ettiğim konular şunlar:
  • Uçak değiştirirken (aktarmalarda) “kedinizi kabul edemeyiz” gibi bir sorunla karşılaşma ihtimalim var mı?
  • Bu kadar uzun bir uçuşta kedimin yemek, su ve tuvalet ihtiyacını nasıl karşılayabilirim?
  • IATA onaylı, içinde tuvaleti bulunan taşıma çantaları var. Ancak bunlar sert plastik ve boyutları kabine kabul edilen ölçülerden biraz daha büyük. Kabin için genelde sadece “soft case” (yumuşak çanta) kabul ediliyor. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
Yaklaşık 20 saatlik yolculuk için tecrübeli kişilerin tavsiyelerini bekliyorum.

Aktarma yapacağınız uçak başka firma ise onlarla da bi görüşmeniz gerek, son dakika sürprizi olmasın. Tuvalet için de, kedinize uçuş günü öncesi çok sıvı veya katı gıda vermeyin. Yani ufaklık biraz aç kalabilir, sonra güzelce doyurursunuz :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı