Kedi kısırlaştırılmalı mı?

Sanki ona sormadan bir hakkını alıyormuşuz gibi geliyor.

Evet, biraz öyle geliyor bana da ama şöyle düşünün: Sokakta 3-4 sene yaşayabiliyorlar, evimizde 15 sene.
Kısırlaştırmassak ve çiftleştirmessek ne olur çok merak ettim. Sinirli mi olur?

Yatağın altına bırakmıştı birkaç kere. Kokunun kaynağını öğrenince direkt veterineri arayıp sıra almıştık :d

Bunu okuyunca üzülen bir tek ben miyim? Sağlık açısından yararlı olduğunu biliyorum ama içim eriyor.
Operasyon bittikten sonraki süreç daha zor. Narkozun etkisiyle gözleri yaşlı kendine gelmeye çalışırken görünce hayvanı insanın içi gidiyor. Bir de 11 saat aç bırakmak gerekiyor. Yemek verilirken acısını unutup yemeğe atlamaları paramparça ediyor insanı. Gerçekten çok zorlu bir süreç. Ama 2-3 güne eski haline döndüklerin de oh çekiyorsun

Ben bu yaz kısırlaştırdım belediyenin veterinerinde. 1,5 yaşında dişiydi ücretsiz yaptılar çünkü yavruyken sokaktan bulmuştum cins kedileri ücretsiz yapmıyorlarmış diye duydum. İlk günler biraz zor geçiyor ama sonrası iyi dişi kedilerde hayvanın sağlığı için de iyiymiş dediler. Kısırlaştırılmaz veya çiftleştirilmezse zamanla kist oluyormuş ne kadar doğru bilmem.

Kısırlaştırmazsak ve çiftleştirmezsek ne olur çok merak ettim. Sinirli mi olur?
Kısırlaşmayan bir kediyi evde kimse tutamaz. Çünkü kızgınlık dönemine girmiş bir kedi evde sürekli bağırır, oraya buraya işer, agresif davranışlar falan sergiler. Ve en önemlisi balkon, cam gibi yerlerden atlayıp kaçmaya meyilli olurlar. En iyisi kısırlaştırmak o yüzden. Benim kedim de geçen hafta kısırlaştı. Ondan önceki süreci anlatamam size. Kafayı yiyecektim az kalsın. Şimdi gayet sakin, nazik, beyefendi bir kedi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…