Kedi nasıl beslenmeli?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar akrabalarım başka ülkeye taşındılar kedileri bize kaldı. Kedi daha 6 aylık şu anda ancak nasıl besleyeceğimi vs. bilmiyorum. Kedi genel olarak yemin olduğu ve kumunun olduğu yeri çok fena kirletiyor. Annem bu duruma çok rahatsız oluyor. Ne yapabilirim? Mamasını ise günde 2 defa değiştiriyorum. Ne yapabilirim daha sizce?

Yem ve kumun olduğu yerin altına örtü, paspas gibi şeyler serin. Temizlemesi daha kolay olur. Kapalı bir kum kabı alın, etraf çok kum olmaz.

Onun dışında yapabileceğim bir şey var mı mamasını günde 2 defa değiştirmem ona kilo aldırır mı?

Kedinin sahibine sormak daha mantıklı olmaz mı? Çoğu kedinin kendine ait bir beslenmesi ve huyları var.

Onun dışında yapabileceğim bir şey var mı mamasını günde 2 defa değiştirmem ona kilo aldırır mı?
Yavru kedilerin zaten büyümeleri için çok yemeleri gerekiyor günde 2 kez değiştirilmesi uygun. Suyunu sürekli taze tutun. Birde çiğ besinler yedirmeyin(tavuk, kırmızı et gibi) iç parazit kapar.

Yavru kedilerin zaten büyümeleri için çok yemeleri gerekiyor günde 2 kez değiştirilmesi uygun. Suyunu sürekli taze tutun. Birde çiğ besinler yedirmeyin(tavuk, kırmızı et gibi) iç parazit kapar.
mama dışında zaten sadece hamur (ekmek içi ve kurabiye vs.)

Açıkçası kedilerin çoğu ne kadar yiyeceğini bilirler. Ben bir kere bile saatlik mama koymadım önüne ama hiç kilo sorunu olmadı. Maması hep aynı yerde duruyor dolu şekilde. Hareket etmiyorsa yediğine dikkat etmek gerek tabi. Benimkiler hareketli.

mama dışında zaten sadece hamur (ekmek içi ve kurabiye vs.)
Ekmek içini besin olarak vermeyin, full karbonhidrat olduğundan besin içeriği düşük. Yavru kedileri kendi maması içinde zaten gerekli olan besinler var. Onlar ile beslemeye çalışın. Kurabiye'de vermemeye çalışın şeker, hayvanlar için çok tehlikelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…