Kedi sahiplendirilir mi?

burakbcr

Decapat
Daha fazla  
Kısır Haziran'da 1 yaşına girecek bir kedim var. Benim taşınmam lazım Alanya'ya babamın yanına. Annem burada çalışıyor bakamaz kediye bende bir süre sonra yanıma alacağım. Ama gün içerisinde evde kimse kalmayacak babamın yanındayken kedimin tek kalmasını istemiyorum arkadaş almak istiyorum 1 tane ama masrafları karşılayamam. Bir de babmın evinde 1 arkadaşı daha var herkes sigara içiyor. Yazın balkonda içerizde kışın zor olur ve babam tamam diyecek mi bilmiyorum salonda içiyor çoğunlukla ne yapacağım diye düşünüp duruyorum son çare sahiplendirmek galiba ama istemiyorumda sizce ne yapabilirim? Bir de gün içinde evde tek kalacak derken bayağı sabah 7 8'den akşam 6 7 8 9'a kadar yalnız kalacak.

Aman diyeyim hocam bence sigaralı ortamda kedi tutmayın. Bi akrabamın evide bu dediğiniz ortam gibiydi beyaz kedinin rengi sarıya dönmeye başladı. Üstüne sağlık problemleri yaşamaya başladı.

Aman diyeyim hocam bence sigaralı ortamda kedi tutmayın. Bir akrabamın evide bu dediğiniz ortam gibiydi beyaz kedinin rengi sarıya dönmeye başladı. Üstüne sağlık problemleri yaşamaya başladı.

Kediyi gündüz bırakma konusunu çözsem sigarayı zar zorda olsa halledebilirimde bilmiyorum.

Sİgara içilen ortamda kedi besleyen pek çok arkadaşım var Kediler gayet sağlıklı.. Artı kedinin maması suyu olduğu sürece ve evde serbestçe hareket edebildiği sürece hele bir tane de arkadaşı olursa sıkıntı olmaz.. ve aynı kedi bir süre sonra şartlanmayla sahibinin belirli saatlerde eve döndüğünü algılayacaktır .. Bir tane daha kedi arkadaşı olursa evde bir sıkıntı olmaz. Kedi sigaradan rahatsız olursa başka odaya gider zaten.. Sahiplenilmiş bir hayvanı başkasına verirseniz kedi farklı türde ciddi bir travma yaşayacaktır.. Terk etmenizi önermiyorum.

Bilemiyorum hocam, galiba bizim kedi sıkıntılıydı

Bilemiyorum hocam, galiba bizim kedi sıkıntılıydı

O zaman babamla oturup konuşayım. Çıraklık yaptığım için öyle iyi bir gelirim yok eğer ki maddi destek sağlayacaksa 2. kediyi alacağım. Sigara konusuna gelirsek çoğunlukla camlarımız açık oluyordu babamla geçen sene kalırken duman hemen çıkar. Kediyi sahiplendiğim kişinin 3 kedisi daha var yanlarında sigara içtiğini ve herhangi bir sorunları olmadığını söyledi ama ben yine de önlemimi alayım kedileri ayrı bir odaya kapatıp içer ve havalandırırız.

Kedileri terk etmeyin. Neden mi . Biz fark etmiyoruz çoğu zaman çünkü kediler insana yan yan hain hain bakıp pehh deyip dönü gitseler de aslında sahiplerine çok bağlılar.. Pardon kölelerine ) ve göründüklerinden çok daha duygusal hayvanlar. Terk edildikten veya sahiplendirildikten sonra tüyleri dökülen yeme içmeden kesilen ve hatta bildiğin insan gibi ağlayan kediler gördüm.. Gerçek anlamda travma yaşıyorlar. Çünkü biz insanlar gibi çıkarları hırsları falan yok ve sahiplerine çok ciddi şekilde bağlanıyorlar.. Renk vermeseler de.. Zaten hayatları çok kısa ve sosyal çevrelerinde sadece o insan var hayatlarında ve belki bir tane de arkadaşları.. Kediye bakamamaktan çekinmeyin. Eve alınan kedi rızkıyla birlikte gelir. Kısacık hayatlarında madem bir kez sahiplendik o hayvanı.. İzin verelim hayatını bizimle geçirsin. Acı çekmeden.. Kediler öyle yaratıklar ki . Ağrıları olsa bile ses çıkarmayan ilginç canlılar.. Şartlarınızı zorlayıp bu kediye bir tane de kendi cinsinden bir arkadaş ayarlayıp ölene kadar terk etmemeniz konusunda ısrar ediyorum.. Zaten emin olun hayatınıza güzellik ve huzur katacak onlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…