Kedideki pire nasıl giderilebilir?

628029

Decapat
Annem bu sabah kedimde pire olduğunu fark etmiş. Kedim 3 gün önce kısırlaştırma ameliyatına girdi, büyük ihtimal veterinerden kaptı. 1K ödedik veterinerden ilaç aldık onu kullandık. Yavaş yavaş dökülmeye başladı ama vücudunda kalanlar için ne yapacağız ve kısırlaştırma ameliyatı olduğu için bu pireler yaraya zarar verir mi? Sirkeli su vs. denedik cidden hiç hevesim kalmadı. Kedim 1 yaşında sahiplendirmeyi düşünüyorum ne yapmam lazım? Aylık 10K kedim için harcıyorum üstüne bir de pire çıkıyor. Umarım bu pire ev içinde çoğalmaz o zaman ailem kedimi direkt sokağa atacak gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Genelde kediler için pire şampuanı var duzenli yıkayın o zaman gidecektir eğer bırakma gibi durumunuz olursa sokaga değil başkasına sahiplendir kedi dışarıda yasayamaz.

Kedin evde hali koltuk yatak gibi yerlerde geziyorsa cok sıkıntı. Suan kediye nerde nasil bakiyorsunuz? İlaci ne zamandir kullaniyorsun?

Bedava yolunu söyleyeyim o zaman.
Pireler genelde elektrik süpürgeleri sesine mi neyine aşırı rahatsız oluyorlar o ortamdan kurtulmak için her şeyi yaparlar.

Kulağa mantıksızda gelse kedini elektrik süpürgesiyle temizlemeni öneririm. En azından sesinden kaçıramazsan bile toz bölümüne inerler oradan çıkmasıda aşırı zor olduğu için ölürler.

Veterinerden sprey veya damla olabilir o tarz bir şey alabilirsin, anında ölüyorlar veya kaçıyorlar.

Sakın hayvana sirke, alkol, kolonya, toz böcek ilacı sürmeyin!
Pireler, dış parazittir. Etkili dış parazit damlaları var.
Ancak, gözle görülmeyen diğer dış parazitler, sadece dış parazit giderici uygulanırsa... hayvnın derisinden vücuduna, oradan da kılcal damarlara giderler. O nedenle, her dış parazit önleyici yapılırken, iç parazit önleyici de yapılmalı. Kaldı ki, biz insanlar, ev kedileri için dış ve iç prazit taşıyıcısı kaynağıyız. Yani, "kedim dışarıya çıkmıyor ki, ne gerek var iç parazit önleyiciye?" yanlış bir tutumdur.
Kimi kedi sahipleri, petshoplardaki damla şeklindeki iç ve dış parazit giderici ilaçları kullansa da ... doğrusu bunu veteriner hekimde yaptırtmaktır.
Artı, her kedi besleyenin evinde mutlaka, kedi için pire tarağı bulunmalı. Kolayca tüylerinden ayırıp öldürmenizi sağlar.

Kullandığmız damla hem iç hem dış parazit damlası.

Kedin evde hali koltuk yatak gibi yerlerde geziyorsa cok sıkıntı. Şu an kediye nerede nasıl bakiyorsunuz? İlaci ne zamandir kullaniyorsun?

Evde dolaşıyor salon dışındaki halılarımıza girme imkanı yok yataklar düzenli çarşaf yorgan yıkanıyor koltuklara sirke suyu sıktım.

Hocam iç dış parazit ilaçlarını düzenli yaptırıyor musunuz?

Hocam 2 ay aksattık bu yüzden olabilir. Ama çok büyük ihtimal veterniersen geldi.

Genelde kediler için pire şampuanı var duzenli yıkayın o zaman gidecektir eğer bırakma gibi durumunuz olursa sokaga değil başkasına sahiplendir kedi dışarıda yasayamaz.

Yok lafın gelişi yazdım aslağa sokağa atmam kedimi şampuanla yıkama şansımız yok kısırlaştırma ameliyatına girdi dikişi var.

biraz zor kedim ameliyattan çıktı hem çok ürker hem de dikişlerine zarar verir.

Ama ev zaten çok sesli eğer dediğiniz doğruysa yaşama şansları yok.

Son düzenleme:

Mecburen düzenli olarak veterinerin verdigi ilaci uygulayip mumkunse 1-2 saat bekledikten sonra pire taragiyla ustunden gec. Pireler dogrudan yarasina zarar vermez ama kedini kasindirdiklari icin dogal olarak kedi, kendi kendine zarar verebilir.

Pireler eger hali koltuk yatak gibi yumusak yerlere yumurta birakirsa isiniz zor sirke suyu gecici bir cozum. Ev icin ozel uretilmis pire spreyleri var onu kullan daha etkili bir yöntem. Evde pire problemi olursa fümigasyon yapmaniz gerekebilir dikkatli olun.

Kendi şampuan ile bebek yıkayabilir misin bebek yetişkin sampuanı ayrı olduğu için kediler içinde ayrı olmak zorundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…