Kediler neleri sever, nasıl bakılmalıdır?

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 1-2 hafta önce beklemediğim bir şekilde sokak kedisi sahiplendik, sevdikleri şeyler nelerdir? Nasıl mutlu edebilirim? Bir de tecrübeleriniz varsa aktarır mısınız?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1-2 hafta önce beklemediğim bir şekilde sokak kedisi sahiplendik, sevdikleri şeyler nelerdir? Nasıl mutlu edebilirim? Bir de tecrübeleriniz varsa aktarır mısınız?
Teşekkürler.
Bir yerlere uzanıp yakalamayı severler. İpe bağlı bir eşyayı önünde sallayınca patisini uzatıp yakalamaya ısırmaya çalışır.
Tırnaklarını koltuk minderlerine saplamayı sever ya da dışarıda ağaçlara tırmanmayı severler.

Tüm tüylü havyanlar (inek, koyun, tavşan vb dahil) kulaklarının arkasının kaşınmasından çok hoşlanır. Kedilerin çene altını da hafif hafif kaşıyabilirsin. Ama elini ısırmaya tırmalamaya çalışıyorsa hoşlanmıyordur zorlama.
Yine kedi köpek dahil tüm hayvanlarda kuyruğunu çekme, arka bacak arasından tutmaya kalkma.

Kediyi ön ayaklarının altından (koltuk altı) tutup kaldırıp kucağına yatırabilirsin, çok aşağı inmeden boyun altı ve göğüs bölgesinin okşanması hoşuna gider.
Özellikle boğazından ince motor sesi gibi mırmır sesi çıkıyorsa, o arada halıya ya da kucağındaysa bacaklarına pençelerini saplıyorsa keyfi yerindedir.

Beslenme açısından herkes kuru mama/yaş mama vermeye alıştı ama benim önerim eski usul balık/balık konservesi, ciğer gibi sağlıklı olanları arada ver, hep kuru mama zamanla şişmanlatır.

Beklenmedik şeylere aşırı ilgi duyabiliyorlar benim kedimin favori oyuncağı siyah plastik kelepçe, ucunu birkaç kez içinden geçiriyorum, baş tarafı topuz oluyor onunla akşama kadar oynuyor. İkinci sırada da mavi, pet şişe kapakları var onlarla da oynamaya bayılıyor, kapı kapalıysa ve kapı altından diğer odaya kaçarsa biri geri verene kadar bağırıyor. Tabii bu saçma sapan oyuncakları zamanla keşfedeceksin, bu süreçte bir tane çıngıraklı olta al, pinpon topu, tenis topu gibi şeyler al, tırmalama direği tırmala direğini şunun içine yerleştir. al,Tower of Tracks Toplu Yuvarlak Kedi Oyuncağı 24 x 13 Cm - TURUNCU : Amazon.com.tr: Evcil Hayvan Ürünleri

En önemlisi ile ilgi o oyun istiyorsa oyna, istemiyorsa darlama, çok yalnız kalmasına müsaade etme.

Birçok kişi mamaya önem verir (evet mama önemlidir) fakat kum da çok önemli bir faktör, aman o da kum bu da kum deme, kumu kaliteli seç.

Öncelikle teşekkür ederim, bir sorum daha olacak, kedim tahmini 6 aylık ve elimi falan ısırmayı çok seviyor, ısırmasına izin vermeli miyim ? Yoksa peluş oyuncak tarzı birşey alıp onu mu vermeliyim ?

Öncelikle teşekkür ederim, bir sorum daha olacak, kedim tahmini 6 aylık ve elimi falan ısırmayı çok seviyor, ısırmasına izin vermeli miyim? Yoksa peluş oyuncak tarzı bir şey alıp onu mu vermeliyim?

Isırdıkça kız, yapma de hatta gerekirse oynamayı bırak, oyuncaklarını topla. Isırması için şöyle oyuncaklar alabilirsin, bütçene göre olanı araştırırsın, örnek olsun diye bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…