1- Kesinlikle evet
3- Eğer bakacağın kedi dişi ise kısırlaştırmak zorundasın. Yoksa her sene mart ayında bir sürü yavru kedin olur.
1- kuş gibi avcı içgüdülerini tetikleyen canlı cansız her şeye atlayabilirler, yüksek katlarda bir dairede yaşıyorsanız pencerelere kedilere özel korkuluk taktırmanız iyi olur.
2- mama, kum, aşılar ve iç-dış parazit temizliği var ancak fiyatları tam olarak bilmiyorum.
3- kediler doğduktan 6 ay sonra cinsel erişkinliğe ulaşır. Erkek kediler kızgınlık döneminde daha agresif olurlar ve neredeyse her şeye (size bile) kerkinirler. Dişi kediler ise erkek kediyi durmadan kendine çekmek için yüksek sesle miyavlayacağından dolayı sizi gece uyutmayabilir. Kızgınlık süreci için geçici etkiye sahip ilaçlar var ancak önermiyorum. Kediniz çiftleşmek için evden kaçabilir ve geri dönmeyebilir. Bazı kişiler kısırlaştırmaya karşı çıksa da ben sorun görmüyorum, kedinizi kısırlaştırmak onun ömrünü de uzatabilir.
Erkek kedilerin kısırlaştırma maliyeti, dişi kedilerden daha ucuzdur bu da aklınızda bulunsun.
1- kesinlikle evet.
3- eğer bakacağın kedi dişi ise kısırlaştırmak zorundasın. Yoksa her sene mart ayında bir sürü yavru kedin olur.
Mesela 2-3 yavru değil, her sene 2-3 yavru yapacak. Hepsine bakarım derseniz, birkaç yılda onlarca kediniz olur.
Öyle bir şeyi ilk defa duyuyorum, ona göre sokaktaki bütün dişi kediler hastalıklı olur ve yavruları ya ölü ya da hastalıklı doğardı. Kısırlaştırmak canice bir şey değil aksine kedinizin ulaşılamaz istediğini dindirerek rahatlatıyorsunuz ve ömrünü uzatıyorsunuz. Kedim çiftleşmek için 2 hafta duvardan duvara kıvranacağına hiç çiftleşmek istemesin daha iyi.Dişi kedilerde kısırlaştırılmaz ise kist ve benzeri hastalıklar olabileceğini duymuştum, doğru mu? Tek bir kedi alacağım zaten, kısırlaştırmak biraz canice geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.