Kedim 6. kattan düştü

LoLMk

Decapat
Daha fazla  
Evet başlıkta belirttiğim gibi kedim 6. kattan düştü. Alıp veterinere götürdüm ama arka bacaklarından birinin içinden kan akıyordu ve yürüyemiyordu. Götürdüğümüz yerden emin olamadığımız için Ankara Üniversitesi veteriner fakültesine geldik fakat hafta sonu röntgen çekilmediği için serum vs. bağlandı. Eve getirdik ama arka bacaklarına dokundurmuyor, kırık veya çatlak var gibi duruyor. Ameliyat için birkaç gün beklerse bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veteriner size herhangi birşey dedimi mesela bi kaç saatte bi gelin iğne yapalım vb.

Hareket etmemesi gerekiyor. Ama bunu sağlayabilmeniz çok zor. Yaralarının enfeksiyon vs. de kapmaması için acilen gitmesi gerekiyor.

Hocam mümkünse o üniversiteye tekrar gidin yapamazsanız başka veterinere gidin çünkü tedavi görmediği sürece kedinin kendisini sakatlama ihtimali gittikçe artar, yanlışlıkla bacağın üstüne basar düşer vb.

Geçmiş olsun yapmanız gereken şey veterinerliğe götürmek ve vakit kaybetmemek. Kemik kırıldığı için kemiğin parçalanma riski, düşüşten ötürü ölümcül iç kanama riski, kemik parçalarının belki de enfeksiyona sürükleyip kediyi öldürme riski bulunuyor. Ne yapıyorsanız bırakın ve acilen özel veterinere götürün. Olay kaç gün önce oldu bilmiyorum ama yapılan ilk müdahale ilk 3 gün iç kanama iğnesi vuruluyor. Vücudunun diğer bölgelerinde bir şey yokmuş gibi gözükse bile ve röntgen çekilmesi şart. Bu süre zarfında evde durmaması lazım, yoğun bakımda kalıp hareketi kısıtlanılması lazım.

Bizimki 5. kattan düşmüştü. İlk önce kırık ayağının filmini çektiler ve 3 günlük süreçte iç kanama olmaması için iğne yapıldı ve 3 gün yoğun bakımda "kafeste" kaldı. Kafes küçük yada büyük değildi ortalama bir şey. Ağrı kesici vermediler ki kedi acıyı hissetmeden basıp ayağı daha beter olmasın diye. Kedinin bol bol yatması lazım. Daha sonrasında durumu toparlanınca artık ameliyat durumu konuşuldu.

Bizimkinde bacağının kaval kemiği ortadan kırılmıştı ameliyatı yapacak kişiler kötü olasılıkları saydı, o klinikle ihmalkarlık yönünden kötü deneyimimiz vardı, ortalamanın altı bir yer olduğu için alıp veterinerlik arayışına koyulup kediyi iyice araştırdığım yere götürdüm. Kliniğin ismi Pakvet keşke Ankara'da olsa..

Bizim kedi kapalı olan kapıyı açıp sabahın köründe düşmüştü. Kesinlikle ama kesinlikle düzgün ve güvendiğiniz bir yere götürün. Sağlığın şakası olmaz ameliyatı tecrübeli bir el gerçekleştirmesi lazım. Ne kediyi ne de sizi süründürmemesi lazım. Anesteziye dayanamayıp ölme, kalp durması, bacağının kesilmesi vs 7 tane toplamda sebep saydılar. Daha baştan size güven veremeyen bir kişiye ne canınızı ne kedinizi emanet edin. Bizim kedimiz için platin yada başka bir yöntem önerdiler ve biz platini seçtik.

Eve gelir gelmez bacağı kırık olmasına rağmen hiç bir şey olmamış gibi yürüyordu. Bunun sebebi kemiği platin ve vidalar ile düzeltip sabitlediler. 2-2,5 ay boyunca kemik iyileşene yani kaynayana kadar platin kalıyor daha sonra platini aldılar. Bu süreçte çok dikkat etmek lazım. İlk ameliyatta müşade altında orada kaldı, hem iğne antibiyotik vuruldu hemde kafeste kaldığı için bacağı açısından daha sağlıklı karar oldu.

Yazan herkese teşekkür ediyorum kedimiz ameliyatını oldu 10 gün kadar veteriner de kaldı birkaç ayda evde kafeste kalması(zıplamaması, düşmemesi için) gerekiyor yönlendirmeniz için sağ olun.

Dosya Ekleri

• 17482020545766054624701966403577.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 51
Geçmiş olsun, bacağının ve kemiğinin durumu nasıl?

Şu anda yürüye biliyor hatta biraz hızlı yürüyor ama yürümesi biraz kötü(adım atma şekli.), düşündüğüm kalçası kırık olduğu için plak taktılar ondan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Eğer file yoksa mutlaka file takın. Kalça kırığı sonrasında yürümesinde değişiklik olabiliyor, bir süre dikkat edin. Kendini yormasın. Umarım en kısa sürede düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…