Kedim çok tüy döküyor

Buzdolabi

Hectopat
Arkadaşlar kedim 1 yaşında ve çok tüy döküyor. Balıklı mamaya geçtik etki etmedi. Her gün çok defa tarasam da tüyler gitmiyor. Ne yapmam lazım?

Kedine de ki "Tüy dökmeye devam edersen, bir daha yemek yok." bence bir daha dökmez.

Kedide Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?​

Kedilerin tüy dökülmesinin engellenebilmesi adına genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanabilen yöntemlerin bulunduğunu söyleyebiliriz:

• Kedinizi sık sık tarayın
  • Kedinizi düzenli aralıklarla sağlık kontrollerinden geçirin
  • Kedinizin yeterli miktarda su içmesini sağlayın
Bu yöntemlerin her biri kedi tüy dökülmesinin önlenebilmesi adına önemlidir. Kedilerin sağlıklı bir şekilde yaşantılarını sürdürebilmesi noktasında da bu yöntemlerin kullanılması gerektiğini ifade etmek gerekir.
Bilgi kaynağı

Kullandıgınız mama nedir? Belki de hipoalerjenik bir mama kullanmalısınız. Vitamin kullanıyor musunuz? Kediniz kısır mı?

Kardeşimin kedisi de döküyordu. En kaliteli mamayı alınca düzeldi.

Hocam benim de kedim var öncelikle mevsim geçişlerinde dökmesi gayet normal bunun dışında stres kaynaklı da dökülmeler olabiliyor mamasını da sabitledikten sonra düzelecektir.

Arkadaşlar kedim 1 yaşında ve çok tüy döküyor. Balıklı mamaya geçtik etki etmedi. Her gün çok defa tarasam da tüyler gitmiyor. Ne yapmam lazım?

Yeni tüy dökmeye başladıysa mevsim geçişleri arasında yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…