Keenetic Extra DSL-Hero vs Tenda V12

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba!

Yaklaşık 4-5 aydır internet kutusu isimli ISS'i kullanıyorum fakat son 3 haftadır akşamları aşırı derecede yavaşlama oluyor. 70Mbps alıyorken bir anda 2-3Mbps civarlarına kadar iniyor. Müşteri hizmetlerini arayıp konuştuğumda modem kaynaklı olabileceklerini söylediler. Şaşırdım ama aynı zamanda Türk Telekom verdiği eski modemi kullandığım için hak verdim biraz. TD-W9970 olması gerek şu anki kullandığım modemin. Ben de yeni bir modem almak için arayışa geçtim ve karşıma başlıkta yazdıklarım karşıma çıktı. Bunlar arasında karar vermek için sizden yardım istiyorum.

*Modemin DSL girişi olmalı çünkü binadan gelen kablo DSL
*Çift bant destekli olması tercih sebebim olur
*Ekstra DSL yerine Hero modelini almama değer mi?

Aldığım tarife 100 Mbps indirme 8 Mbps yükleme.

Bende internet kutusuna aboneyim ve aynı problemi yaşıyordum. 100 Mbps'lik paketimde altyapım 68'i destekliyordu. Eski modem ile kablolu da bu hıza ulaşabilirken kablosuz da çok daha düşük seviyelerde kalıyordu. Kablolu da hız problemi olmadığı için sorunun internet kutusu ile alakalı olmadığını düşündüm ve modem arayışına girdim.

En çok Keenetic ve Tenda modellerine baktım. Fiyat olarak en uygun olan ve aynı zaman da en övülen olarak Tenda V12 modelinde karar kıldım. 2 hafta önce Vatan Bilgisayar'dan 800 TL'ye aldım. Şu an vatan da 1000 TL. İnternette 839 TL'den başlıyor.

Modem gerçekten çok kaliteli. Dls girişi ve Çift band var. 5 GHz bandı evin her yerinde ful çekiyor ve 68 Mbps hızı tam olarak veriyor. 2.4 GHz bandını yolun karşısındaki binada arkadaşımın evinde dedim. Binaların arası 10-15 metre. Yola bakan odada çok rahat çekiyor ve 45 Mbps hız veriyor. Kısacası Wi-Fi için çok iyi.

Arayüz kullanımı basit. VPN ekleme, cihaz engelleme gibi özellikleri var. Benim için gayet yeterli.

Bende internet kutusuna aboneyim ve aynı problemi yaşıyordum. 100 Mbps'lik paketimde altyapım 68'i destekliyordu. Eski modem ile kablolu da bu hıza ulaşabilirken kablosuz da çok daha düşük seviyelerde kalıyordu. Kablolu da hız problemi olmadığı için sorunun internet kutusu ile alakalı olmadığını düşündüm ve modem arayışına girdim.

En çok Keenetic ve Tenda modellerine baktım. Fiyat olarak en uygun olan ve aynı zaman da en övülen olarak Tenda V12 modelinde karar kıldım. 2 hafta önce Vatan Bilgisayar'dan 800 TL'ye aldım. Şu an vatan da 1000 TL. İnternette 839 TL'den başlıyor.

Modem gerçekten çok kaliteli. Dls girişi ve Çift band var. 5 GHz bandı evin her yerinde ful çekiyor ve 68 Mbps hızı tam olarak veriyor. 2.4 GHz bandını yolun karşısındaki binada arkadaşımın evinde dedim. Binaların arası 10-15 metre. Yola bakan odada çok rahat çekiyor ve 45 Mbps hız veriyor. Kısacası Wi-Fi için çok iyi.

Arayüz kullanımı basit. VPN ekleme, cihaz engelleme gibi özellikleri var. Benim için gayet yeterli.
Merhaba Yunus
Değerli yorumun için teşekkürler. Dediklerinin aynısını ben de yaşadım. Kablolu bağlantı ile bilgisayarıma 70mbps hız alabiliyorum. Fakat ailem laf yaptığı için kablo kullanmak yerine TP-link wa 850re ile intarneti kendi odama çekip, ethernet bağlantısı ile sinyal güçlendiricideki intarneti masaüstü bilgisayarıma sağlıyorum. Bu da geceleri olan bağlantı yavaşlığına kat ve kat etki ediyor diye düşünüyorum. Keenetic'in gaming-lag özellikleri gibi bir şeyleri varmış HERO modelinde. O yüzden onu almak bir kaç tık daha çok cezbediyor beni. Belki lag sorunuma çare olur diye. Yorumunu değerlendireceğim yeniden teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı