Keenetic Hopper’da Wi-Fi 6 performansı nasıl olmalı?

ahmet535

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Havacılık
Merhabalar,

TurkNet gigabit fiber kullanıcısıyım. Yakın zamanda Keenetic Hopper KN-3811 modelini aldım ancak Wi-Fi üzerinden beklediğim hızları alamıyorum. Modemin hemen yanında yaptığım hız testlerinde ortalama 480–580 Mbps civarında sonuç alıyorum.

Cihazlarım Wi-Fi 6 destekli ve modem arayüzünde 160 MHz kanal genişliği aktif, ancak buna rağmen hızlar daha yüksek seviyelere çıkmıyor. Modem ayarlarını defalarca kontrol etmeme rağmen durum değişmedi.

Kullandığım laptop Intel Wireless-AC 9560 kartlı, iPhone 14 Pro ise Wi-Fi 6 ve 160 MHz desteğine sahip. iPhone’da da 5 GHz ağa bağlıyken hızlar yine 500 Mbps civarında kalıyor.

Keenetic Hopper’ın 5 GHz Wi-Fi performansı bu seviyede mi oluyor, yoksa benim gözden kaçırdığım bir ayar mı var?
Benim gibi gigabit hatta sahip olup Wi-Fi tarafında daha yüksek hız alan kullanıcıların tecrübelerini duymak isterim.

Dosya Ekleri

• keenetic.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 5
  • speed.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba kullandğınız internette tabii ki kayıp olacaktır. Benim önerim ONT cihazının kaç Mbps desteklediğini kontrol etmenizdir. Bu kadar kayıp olması hiç normal değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…