Keenetic modem/router Swap kurulumu

• Bu rehberde sizlere Keenetic modem/router cihazları için swap kurulumunu göstereceğim.

1. Bu programı bilgisayarımıza indiriyoruz ve kurulumunu gerçekleştiriyoruz.
  2. Programı çalıştırıyoruz ve listeden Swap alanı olarak kullanacağımız bir depolama birimi seçiyoruz. (Yavaş cihazlar kullanmayın) 1.png
  3. Depolama birimini bölüm mevcutsa siliyoruz ve yeni bölüm oluştur diyoruz.
  4. Dosya sistemi seçeneğini "Linux Swap" seçiyoruz. 2.png
  5. Depolama miktarını ayarlıyoruz ve kaydediyoruz. Resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz. 3.png
  6. Sayfanın sol altında bulunan "Apply" düğmesine tıklıyoruz ve ekrana gelen uyarıya "Yes" diyoruz. 4.png
  7. Depolama birimimizi Keenetic modem/router cihazımıza takıyoruz ve bu sayfaya gidiyoruz. Cihazımız protokol "swap" diye görünüyorsa işlemi başarıyla yapmışız demektir. 5.png

Not:
  • Aynı depolama birimine hem opkg hem swap kurulabilir.
  • Bağlantı hızı yavaş cihaz kullanmak cihaz'da takılmalara neden olabilir.
  • Swap depolama birimimizi bu sayfadan "Bağlantıyı Kes" demeden çıkarırsak modem yeniden başlar. (Swap'da veri varken çıkarılırsa)
  • Swap kullanırken transmission önbelleği kapatmanızı öneririrm.

Swap Nedir:
  • Swap cihazın geçiçi önbelleği'nin yetmediği durumlar'da bir depolama biriminin bir kısmının önbellek gibi çalışmasıdır.

• Diğer rehber makalelerim.

Merhaba,

anlatımınız için teşekkürler, önceden opkg kurulu usb flasha swap+opkg kurmak istedim , adguard home anlatımınızdan buraya geldim
flashı önce silip sonrasında 2 bölüme ayırıp linux swap ve ext olarak biçimlendirip opkg kurulumunu yaparken system log da hata alıyorum ekteki şekilde ve kurulum yapılmıyor.

swap ve popkg yi aynı flasha nasıl kurabilirim acaba ? ayırdığım flash görüntüleri de ekteki şekilde

Screenshot 2021-08-12 093108.jpg
Screenshot 2021-08-12 093133.jpg
Screenshot 2021-08-12 102615.jpg

Merhaba,

Anlatımınız için teşekkürler, önceden opkg kurulu USB flasha swap+opkg kurmak istedim, AdGuard Home anlatımınızdan buraya geldim.
Flashı önce silip sonrasında 2 bölüme ayırıp Linux swap ve ext olarak biçimlendirip opkg kurulumunu yaparken System log da hata alıyorum ekteki şekilde ve kurulum yapılmıyor.

Swap ve popkg yi aynı flasha nasıl kurabilirim acaba? Ayırdığım flash görüntüleri de ekteki şekilde.

Eki Görüntüle 1135291
Eki Görüntüle 1135292
Eki Görüntüle 1135293

FTP ile USB içerisindeki her şeyi silip kurulumu tekrar dener misin?

Son düzenleme:
Swap alanı Modem'i ne gibi konular da rahatlatıyor? Önbellek vs. diyoruz ama 5 cihaz üzeri bağlantı yoksa, pek de gerekmeyecektir değil mi? Belleğin de ömrünü boşa yememek gerek. Belki kötü ve atılacak bir bellekse kullanılabilir diyeceğim ama o da performans sorunu yapabilir.

Swap alanı Modem'i ne gibi konular da rahatlatıyor? Önbellek vs. diyoruz ama 5 cihaz üzeri bağlantı yoksa, pek de gerekmeyecektir değil mi? Belleğin de ömrünü boşa yememek gerek. Belki kötü ve atılacak bir bellekse kullanılabilir diyeceğim ama o da performans sorunu yapabilir.

Zram sonradan geldi. Öncesinde bazı opkg uygulamalarını kullanabilmek için USB swap gerekiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı