Keenetic Modemde Maksimum Hız Gözükmüyor

Gus Fring

Kilopat
Keenetic Omni DSL cihazımda modem arayüzünde alabileceğim maksimum hız neden gözükmüyor?

IMG_20201005_024652.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kararlı sürüme güncelleme yaptın mı? KeeneticOS 3.4.12 olması lazım. Sistem Ayarların da yayınlanmış(Önerileni) seçip güncelle bakalım. Daha sonra Tanılama > yukarıdaki menülerden DSL kısmından tekrar bak.

Ayarlar > Tanılama > DSL

Screenshot_20201005-054434.jpg

Bu ekrana girmenize gerek yok bu arada. Ben direkt söyleyeyim. 55 Mbit civarı hız alabilirsiniz kopma olmadan, üzerinde kopma yaşarsınız. Modem arayüzünde yazan Max hızı alabileceksiniz diye bir şey yok. SNR değeri 8,2 altında kopma yaşanır, bu değer sınırdır. 50 Mbit pakete yükseltirseniz sorun yaşamazsınız. Üzerinde kopma olur.

Son düzenleme:
Ayarlar > Tanılama > DSL

Eki Görüntüle 691052

Bu ekrana girmenize gerek yok bu arada. Ben direkt söyleyeyim. 55 Mbit civarı hız alabilirsiniz kopma olmadan, üzerinde kopma yaşarsınız. Modem arayüzünde yazan Max hızı alabileceksiniz diye bir şey yok. SNR değeri 8,2 altında kopma yaşanır, bu değer sınırdır. 50 Mbit pakete yükseltirseniz sorun yaşamazsınız. Üzerinde kopma olur.
Yazılım güncel ama ayarlarda tanılama kısmı yok. Bir şey daha soracağım, cihazın modu bende router olarak gözüküyor. Sizde de öyle mi?

Yazılım güncel ama ayarlarda tanılama kısmı yok. Bir şey daha soracağım, cihazın modu bende router olarak gözüküyor. Sizde de öyle mi?
Evet, modem olarak kullanmak için router modda olmalı. Yukarıda belirttim zaten ama sizin max hızı görmenize gerek yok. 50 Mbps'e yükseltin. Yukarısı kopma yapar bu değerlerle.

Evet, modem olarak kullanmak için router modda olmalı. Yukarıda belirttim zaten ama sizin max hızı görmenize gerek yok. 50 Mbps'e yükseltin. Yukarısı kopma yapar bu değerlerle.
Paketim zaten 75mbps bugün müşteri hizmetlerini arayarak 50'ye sabitlettireceğim, teşekkürler bu arada.
+
Fotoğraftaki maksimum hız SNR 0 olarak mı hesaplanıyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20201005_124241.jpg
    IMG_20201005_124241.jpg
    49,8 KB · Görüntüleme: 124
Kopma olmaması için 8 SNR olmalıdır en az. Altında kopma yaşanır. Maksimum hız için santrale uzaklık, SNR vb. gibi başka değişkenler de vardır. Max hızda yazanı her zaman alamazsınız. Bende max 116 yazıyor fakat 95 üzerinde kopma oluyor. O yüzden kablo yenilemekle hiç uğraşmadım 75'e sabitlettirdim. Önemli olan SNR değeri, Max hızda yazan önemli değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı