Keenetic modemin şifresini kırıyorlar

Arfidala

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, Keenetic Omni DSL modemim var. Modemimin şifresini sürekli kırıyorlar, Keenetic uygulamasından bizim evde olmayan cihazların bağlandığını görüyorum ve hemen internet bağlantısını kesiyorum. Şifreyi değiştiriyorum ama yine aynı. Bunu engellemenin başka yolu var mı?

İyi günler, Keenetic Omni DSL modemim var. Modemimin şifresini sürekli kırıyorlar, Keenetic uygulamasından bizim evde olmayan cihazların bağlandığını görüyorum ve hemen internet bağlantısını kesiyorum. Şifreyi değiştiriyorum ama yine aynı. Bunu engellemenin başka yolu var mı?

Şifreyi kıran kişiler internetteki modem şifresi kırma programlarını kullanıyorlarsa kolay şifreleri kırabiliyor bu programlar. Önlem olarak yapabileceğiniz en iyi şey gerçekten karmaşık ve uzun bir şifre kullanmanız, o tarz programlar uzun ve karmaşık şifreleri kıramıyorlar genel olarak...

Örneğin şu tarz gerçekten karmaşık bir şifre olabilir: A393421259$P_2&1%2

Şifrenin uzunluğu ve karmaşıklığı arttıkça kırmak çok daha zor bir hal alır.

Koyabiliyorsan $ işareti falan doldur şifreyi. Mesela é gibi.

Uzun ve özel karakter içeren karmaşık bir şifre koyun hocam. Veya yapılabiliyor mu bilmiyorum ama yapılıyorsa evdeki cihazlar dışında diğer cihazların internete bağlanabilmesini engelleyin.

Şifreyi kıran kişiler internetteki modem şifresi kırma programlarını kullanıyorlarsa kolay şifreleri kırabiliyor bu programlar. Önlem olarak yapabileceğiniz en iyi şey gerçekten karmaşık ve uzun bir şifre kullanmanız, o tarz programlar uzun ve karmaşık şifreleri kıramıyorlar genel olarak...
Adam belki hydra kullanıyor belki aircrack-ng kullanıyor bu yorumunuz biraz saçma olmuş.

Son zamanlarda benim Keenetic uygulaması kafayı yedi bazen birkaç bazen 6 7 tane cihaz bağlandı gösteriyor rastgele şekilde rastgele zamanlarda ama yok öyle bir şey.

Adam belki hydra kullanıyor belki aircrack-ng kullanıyor bu yorumunuz biraz saçma olmuş.
Saydığınız programlar çok kompleks şifreleri dahi kırabiliyor mu? Ben en son şifre kırma programı kullandığımda anca alieymen2003 gibi basit şifreleri kırabiliyordum, ki o da 10 sene önceydi ama...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı