Keenetic Omni DSL N300 Wi-Fi Hız sorunu

onurko93

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar.

Daha önceki kullanmış olduğum modem AirTies 5650 ve AliExpress'ten almış olduğum Tenda N318 ile modemin kurulu olduğu odada Wi-Fi tekrarlayıcı olarak kullanıyorum. 5650 ile kablolu 75Mbit hızın tamamını alırken bulunduğu odada 40Mbit Wi-Fi hızı alabiliyorum.

Daha fazla Wi-Fi hızı ve kapsama alanına erişmek içine Keenetic N300 DSL modemini satın aldım kurdum ve aldığım hızı görünce inanılmaz şaşırdım. Modemin bulunduğu odada 20Mbit hız bile alamıyorum adam akıllı. Tekrarlayıcıyı kapattım yok yine aynı. Bir tavsiyesi olan var mı yoksa iş garantilik mi? Ben 60-70Mbit beklerken ve AirTies 5650+Tenda N318 birlikteliğinden daha iyi Wi-Fi gücü beklerken yarısını ve daha kötü kapsama alanı olarak hızı alıyorum.

Aynı odada bulunan birden fazla modem sinyal kirliliğine neden olur? Bu yüzden hem modemin hem repeater cihazının aynı oda da bulunması yanlış bir kurulumdur. Cihazlarınızın kanal ayarı muhtemelen otomatik olmalı. 1, 6 ve 11. Kanalları test edin.

Aynı odada bulunan birden fazla modem sinyal kirliliğine neden olur? Bu yüzden hem modemin hem repeater cihazının aynı oda da bulunması yanlış bir kurulumdur. Cihazlarınızın kanal ayarı muhtemelen otomatik olmalı. 1, 6 ve 11. Kanalları test edin.

Eskisi öyleydi ama en stabil olan oydu. Keenetic ile öyle kullanmıyorum fişten çektim sadece modem var

Modeme gelen hızı kontrol ettin mi ne kadar hız geliyor?
192.168.1.1 üzerinden kontrol et.

Kablolu hızın tamamını yani 75Mbit alıyorum PC'de problem yok AirTies'de de bu problem yok zaten sorun Wi-Fi. Modem arayüzünde ise 60-70Mbit gözüküyor telefonlar ama hız düşük. Telefonların biri iPhone 7 diğeri yeni çıkan Samsung A12 ile denememe rağmen hız düşük.

Eskisi öyleydi ama en stabil olan oydu. Keenetic ile öyle kullanmıyorum fişten çektim sadece modem var

Kablolu hızın tamamını yani 75Mbit alıyorum PC'de problem yok AirTies'de de bu problem yok zaten sorun Wi-Fi. Modem arayüzünde ise 60-70Mbit gözüküyor telefonlar ama hız düşük. Telefonların biri iPhone 7 diğeri yeni çıkan Samsung A12 ile denememe rağmen hız düşük.

Modem arayüzüne giriş yapın.
Ağlarım ve Kablosuz Ağ seçeneğinden Ev Ağı'na giriş yapın.
Gelişmiş ayarlar seçeneğine girin sinyal gücü seviyesini %100 olarak değiştirin, maksimum iletimi aktif edin.

Modem arayüzüne giriş yapın.
Ağlarım ve Kablosuz Ağ seçeneğinden Ev Ağı'na giriş yapın.
Gelişmiş ayarlar seçeneğine girin sinyal gücü seviyesini %100 olarak değiştirin, maksimum iletimi aktif edin.
Yaptım dostum bunlarıda ama yok olmadı. Modemin bulunduğu odada Airties 5650'den daha düşük hız almak inanılmaz ya

Yaptım dostum bunları da ama yok olmadı. Modemin bulunduğu odada AirTies 5650'den daha düşük hız almak inanılmaz ya

Kanal numarasını otomatiğe al.
En uygun kanal seçimini dinamik olarak ayarla.
Kanal genişliği 20/40MHz olarak değiştir. (en yüksek olana al)
Ülkeyi Türkiye olarak işaretle.
Standart tipi 802.11bgn olarak ayarla.
Ayarlardan güncelleme var mı kontrol et.
Eğer bu saydıklarım sende de aynıysa ve güncelleme yoksa yarın mesai saatleri içerisinde Keenetic'i ara direk yardımcı olurlar.

Kanal numarasını otomatiğe al.
En uygun kanal seçimini dinamik olarak ayarla.
Kanal genişliği 20/40MHz olarak değiştir. (en yüksek olana al)
Ülkeyi Türkiye olarak işaretle.
Standart tipi 802.11bgn olarak ayarla.
Ayarlardan güncelleme var mı kontrol et.
Eğer bu saydıklarım sende de aynıysa ve güncelleme yoksa yarın mesai saatleri içerisinde Keenetic'i ara direk yardımcı olurlar.

Peki düzeldi diyelim modemin bulunduğu odada kaç Mbit hız almam gerekir. 75Mbit hızın tamamını alıyorum kabloludan Wi-Fi'den kaç alırım ortalama tamamını verir mi?

Peki düzeldi diyelim modemin bulunduğu odada kaç Mbit hız almam gerekir. 75Mbit hızın tamamını alıyorum kabloludan Wi-Fi'den kaç alırım ortalama tamamını verir mi?

2.4GHz bandındaki hiçbir modem kablolu kadar hız veremez.
Modemin bulunduğu odada ortalama 70-72 civarında hız alabilirsiniz.
Kablolu performansında bir ağ deneyimi için 5GHz modem tercih edilmeli.

2.4GHz bandındaki hiçbir modem kablolu kadar hız veremez.
Modemin bulunduğu odada ortalama 70-72 civarında hız alabilirsiniz.
Kablolu performansında bir ağ deneyimi için 5GHz modem tercih edilmeli.
Ben kablolu kadar hız beklemiyorum ama yorumlarda ve burada çok övülen bir modemdi en azından arka odalarda 10Mbit alırken 20 alırım diye düşünüyordum şimdi bulunduğu oda da anca bu hızı alıyorum :)

Elime 5Ghz özellikli Türknet'in verdiği modem elime geçmişti Zyxel marka modelini bilmiyorum tam ama onla hızın tamamını alabiliyordum bulunduğu odada ama 2-3 arka odaya geçince hız olarak rezaletti Airties + Tenda 2'lisinden kötüydü :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı