Kekeme Olmaktan Kurtulma

Makaleler
1
Arkadaşlar benim çocukluğumdan beri kekemeliğim var. Lütfen yardımcı olun bu lanet hastalık tüm hayatımı olumsuz etkiliyor, artık ne yapacağımı şaştım. Lütfen bilen birisi varsa yada daha önce kekeme olup kurtulanlar varsa lütfen bana yardım edin kardeşlerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rap söyle. Benim arkadaşım böyle kurtuldu. Neden kekeme olduğunu da söyliyeyim. Sünnet düğününde şaka olsun diye elektrikli testereli şaka yapmışlar ve kekeme olmuş. Çok komik şaka. Evet çok komik. Sonuçta çocuk travma geçirip kekeme oluyor.

Kekeme birisi olarak söylüyorum kalıcı bir tedavisi yok fakat hemen kendini üzme. Önerim kekemeliğin ile barışman onu bir eksik yön değilde bir olumlu yön olarak görmen seni daha da rahatlacak. 2. önerim discord,skype gibi uygulamalar kullan arkadaşlarına sohbet et bu şekilde azaltmış olursun.
En önemlisi ise yalnız başına geç aynanın karşısına ve kendinle birşeyler konuş yani bana çok iyi geliyor bunlar

Bende kekeme birisi olarak şunu söylüyorum.

Ben kendimde şunu fark ettim, heyecanlanınca, nabzım artınca, nefes alışverişim arttığı zaman kekelemeye başlıyorum. Ama küçükken herhalde bilmeden hızlı konuşarak bu takılmayı atlıyordum. Şimdi de konuşunca hızlı konuşuyorum.

Ama karşımda birisi olduğunu, ve onunla düzgün konuşmam gerektiğini kendi içimde söyleyip sakince nefes alarak cümleye girdiğimde 0 takılma. Yani ben şöyle bir şeyi hayal ediyorum.

Beynim yukarıdan yardırıyor Allah ne verdiyse, dil ona yetemiyor O üstten vurdukça dil dönmüyor, nefes kesiliyor Ben kendimde bunu gözlemledim ve bunu fark ettiğim an durup nefes alıyorum.

Tabii adamın karşısında 5 saniye AFK kalıp derin nefes alıp konuşmaya girmiyorum. Artık alıştım ve pek takılmıyorum. Günlük konuşmada takılmayı atlattım. Çok nadir. Ama kitap okumaya gelince orada tıkanıyorum. Kaç yıldır 1 adım ilerleyemedim :/

Ama orada da nefes kontrolünü kendime öğretmem gerek.

İnternette kekemer gibi yerler var bunlar da ücret karşılığında tedvai ediyorlarmış acaba gerçekten iyileştiriyorlarmi

Bende kekeme birisi olarak şunu söyleyeyim. Bende daha öncelerden daha çok kekeliyordum ve şuan biraz daha azaldığını fark ettim. Geçen sene şimdiki halimden biraz daha kötüydüm. Geçen sene sınıftaki arkadaşlarımla çok konuşmaz, şakalaşmazdım şimdi ise arkadaşlarla konuşunca arkadaşlarım sen bu sene baya açıldın diyorlar.

Sana önerim asla ve asla konuşmamazlık yapma. Her zaman konuşmaya çalış. Bende konuştukça kekemeliğimin az da olsa gittiğini fark ettim. İnşallah konuştukça daha çok gider ve şu lanet konuşmamdan kurtulurum.

Şarkı söylemek iyi gelebilir. Konuşmak iyi gelebilir. Ama kitap okumanın iyi geleceğini sanmıyorum. Ben yaklaşık 2,3 sene önce sesli olarak kitap okumaya başladım bir süre ve okuduğum zaman hiçbir değişiklik olmadığını anladım ve bıraktım.

Aynısı bende de oluyor. Ama bende sadece heyecanlandığım zaman, nefesimi kontrol edemediğim zaman daha çok kekeliyorum. Bazende farkında olmadan hızlı konuşuyormuşum ve onu da arkadaşlarım bana söylüyor.

Kekeleyeceğimi bildiğim an duruyorum, hemen cevap vermiyorum, akıcı konuşacağımı bildiğim an ise yüksek nefes alarak konuşmaya başlıyorum.

Bende de iş kitap okumaya gelince orada sıkıntı oluyor. Bazen akıcı okuyamıyorum, bazen ise baya akıcı okuyorum ve o zamanda kendime şaşırıyorum.

Ben en çok bazı "K, T, H, S" ile başlayan kelimelerde akıcı başlayamıyorum kelimeye. Bazılarında ise baya akıcı konuşuyorum.

Ben şu "8" sayısını söylerken her zaman takılıp kalıyorum. Sizce 8 sayısını söylerken nasıl akıcı konuşabilirim. Yani her zaman sesli olarak söylersem o kelimede takılmam gider mi? Bu soru hakkında cevaplarını bekliyorum.

Ben eğitimini aldım. Eline kitap alıyorsun. En işlek yere git. Orada kitabı aç ve bilerek kekeliyerek oku. 2 hafta yaparsan doğduğun gibi kalıyorsun. İlk başta utanıcaksın. Ama pes etmek yok. Onların gözüne baka baka oku!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…