Kekemeliğin zorlaştırdığı yaşam

680516

Centipat
Öncelikle merhaba. Maalesef ben de bir kekemeyim ve neden kekeme olduğumu bilmiyorum. Nefes ile ilgili problemler olabilir, beynimin konuşma bölümünde bir hasar olabilir ya da başka bir şey. Bilemiyorum artık. Biliyorsunuz günlük hayatta insanlarla sık sık iletişim kurmamız gerekiyor. Bu rahatsızlığım benim yaşamımı çok zorlaştırıyor ve beni çok strese sokuyor. Kesin bir tedavisi olmadığını biliyorum bu canımı daha da sıkıyor. Gelecek kaygısı çekiyorum. İleride ne halt yiyeceğim? İş hayatına başladığımda insanlarla iletişim kurarken her gün zorlanıp her gün stresli mi yaşayacağım? Ne yapacağımı bilemiyorum.

İletişimin az gerektirdiği işleri düşün.

En yakın arkadaşımda da var kekemelik, stres yapmıyor, moralini hep yüksek tutuyor, bazı kelimelerde takılıyor birden fazla kez söylemek durumunda kalabiliyor ama hep bir şeyleri düzeltmek için çabaladı, bende destek oldum, gün içinde neredeyse her gün arıyorum muhabbet etmeye çalışıyorum ki kendini strese vermesin. Ne tavsiye edebilirim, kitap okuyabilirsin sesli olarak, sevdiğin bir videoyu alt yazılı izleyip alt yazıyı okuyabilirsin. Senkin kekemeliğin ne derecede bilmiyorum ama arkadaşım büyük ölçüde kekemeliği yendi gibi bir şey. Artık nadir dili sürçüyor, takılıyor. Herhangi bir tedavi almadı hep kendi gelişti. Umarım istediğin yaşama kavuşursun dost.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…