Kekemelikten nasıl kurtulunur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Musa0619

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi geceler, duruma göre iyi sabahlarda diyebilirim.
Bu saatte burada konu açmamın tek nedeni kekemelikten artık bıkmış olmam. Ben bir kekemeyim, kendimi bildim bileli hep öyleyim. 18 yaşındayım ve hayatıma tahmin edemeyeceğiniz kadar etki ediyor bu durum. Son dönemlerde iyice arttığını gözlemliyorum.

Her yerden duyduğumu deniyorum, ne görsem bir umutla yapmaya çalışıyorum. Ama fayda etmiyor, kurtulamıyorum. Bunun için gerekli kurslar var ama bir hayli pahalı. Bu yüzden bu benim için öncelikle eleniyor. Kendi çabalarımla kurtulmaya çalışıyorum bir şekilde. Yine derdime yanıp isyan etmiyorum, şükür derdimi anlatacak kadar konuşuyorum. Gerçekten normal bir kekemeye göre ortalamanın üzerinde akıcı konuşuyorum. Fakat yetmiyor.

Siz hiç okulda soruyu veya cevabı bilip söylemeyediğiniz için sustunuz mu? Veya konu anlatımı olan her gün bir bahane uydurup okuldan kaçtınız mı? Yada anlatacağınız bir şeyi sırf o kelimede kekeliyorsunuz diye saçma sapan kelimeler ile dolandırıp anlatmaya çalıştınız mı?

Çok zor beyler Allah kimsenin başına vermesin şu illeti. Çevremden veya okuldan hiçbir olumsuz tepki almadım. Hatta sınıftan çoğu kekeme olduğumu bile bilmiyordur. Genellikle ağzımı açmam zaten bu durumdan dolayı. Neyse konumuza dönecek olursak; Sizlerden tek istediğim şey bu konu hakkında az yada çok bilgisi olan varsa beni aydınlatması. Nasıl kurtulabilirim? Veya neler yaparsam azda olsa rahatlarım.

Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Değerini bilin beyler. Gerçekten öyle akıcı konuşmayı isteyen binlerce kişiden sadece birisiyim. Sizin için normal olan birşey ve hiçbir uğraş vermediğiniz o konuşma için binlerce kişi çabalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi çabalarınla fazla bir yol alamazsın ama denetimli olarak çabalarsan baya ilerlersin. Bulunduğun bölgede Aile sosyal hizmetler kurumlarına gidip ücretsiz alınabilecek hastane ve kursları sorgulayabilirsin onlar ellerinden geleni yapacaklardır. Yani ümidini kaybetme.

Kesinlikle ümidini yitirme. Aslında ergenlik döneminde kekelik olduğunu duymuştum. Ergenlikten olma ihtimali var mı?

Kardeşim bende 17 yaşındayım 13 yaşımda aştım kekemeliği kursta tek yaptiklar zordan basit kelimelere parcalayarak söyletme. Örnek: Şemsettin şem-set-tin arada uzun bekleme sureleri koy sonra birlestir, su an neredeyse yok denecek kadar az kekemeliğim var ama benim çok ileri değildi. Umarım tez zamanda iyilesirsin bir de belediyeye gidip ücretsiz tedavi noktalarını bulabilirsiniz.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Hastane yoluyla belediyeye başvurmuştum ücretsiz kurslar için. Fakat bir şey çıkmadı, sizi arayacağız deyip yolladılar. Anlayacağınız üzere iş bana kalıyor. Kelimeleri uzatarak konuşmayı deneyeceğim yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Hocam bu kurslar diksiyon kursuyla aynı şeyleri yaptırıyorlar sanırım. Diksiyon kursları sizin dediğiniz kurslara göre daha ucuz olur genelde. Bir de Ankarada yaşıyorsanız belediyenin her ilçede ücretsiz kursları var onlara gidebilirsiniz.

Evet ankaradayım. Pazartesi günü Etimesgut kent konseyine gideceğim konuyu danışmak için. Eğer olumlu cevap alamazsam kaymakamlığa başvuracağım. Tavsiyeleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…