Kelebek bıçak nasıl köreltilir?

LegenWind

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim bir kelebek bıçağım var ve evde eğlenmek için sallamak istiyorum fakat birkaç kez elimi kestim. Şimdi bunu köreltmek veya en azından keskinliğini azaltmak istiyorum. Bıçağı mahvetmeden nasıl yapabilirim?

Bir tahta parçasını kesmeyi dene, veya metal bir yüzeye vur.

Bir taş veya metal yüzeye vur ama sürtme yoksa keskinleştirirsin. Dikkat et kırabilirsin.

İstersen bıçağın keskin yerlerini bileyleyerek ya da keskin yerlerinin üstüne bant çekerek körelt. Kelebeklerin ucu çok tehlikelidir orayı iyi köreltin.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Deneyeceğim şimdi.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Deneyeceğim şimdi.

Yazılan yorumları denemenizi asla tavsiye etmem aksi halde bıçağı kullanılamaz hale getirecektir. Yıllardır kelebek bıçak taşırım, asla köreltmek için taşa, demire kesercesine vurmak/sürtmek işlemi uygulamadım, uygulamam da. Eğer köreltmek isterseniz bıçakçılara gidip onlarda bulunan alet ile köreltmesini isteyin veya kesici kısımlara kalın bant çekin.

Reis benim dediğimin aynısı söyüyorsun sonra yukardakileri uygulamayın diyorsun.
Ben bileyleyin ya da bant çekin bir de uyarı yapıp ucu tehlikelidir dedim.
Biraz gereksiz yorum gibi.

Gerekirse domates bile kesemesin,ben sadece elime koluma zarar vermesin istiyorum. Kör olsun işte. Bıçakçıya gitmeden köreltebilme şansım var mı?
Bence en iyisi yeni bir bıçak alman.
(Hareket yapmak için olanlar var onlara bakmanı öneririm)
Daha dün aldım hocam tekrar alma imkanım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…