Kellik genetiği kimden gelir?

tucucorrea

Hectopat
Yer
Inter
Merhaba, kellik kimden geliyor genel olarak? Ve geciktirmek mümkün mü? Kimyasal kullanmayı olabildiğince azalttım sadece şampuan kullanıyorum kimyasal olarak günde 1 baş o kadar. En az 35 yaşında kel kalmam için bu yeterli mi?

Merhaba, kellik kimden geliyor genel olarak? Ve geciktirmek mümkün mü? Kimyasal kullanmayı olabildiğince azalttım sadece şampuan kullanıyorum kimyasal olarak günde 1 baş o kadar. En az 35 yaşında kel kalmam için bu yeterli mi?
Anneden tarafından geliyor diye biliyorum. Tüm dayılarım kel, amcalarım gür saçlı. Ben de kelleşiyorum günden güne.

Denemediğim şampuan kalmadı diyebilirim. Hatta şampuanlarımın içine badem yağı ve E vitamini koyduğum da oldu ancak genetiğin önüne geçilmiyor maalesef. 35 yaşına ertelemek yerine ekonomik durumun yerindeyse 30'lu yaşlarda saç ektirme işlemi uygulatabilirsin.

Anneden tarafından geliyor diye biliyorum. Tüm dayılarım kel, amcalarım gür saçlı. Ben de kelleşiyorum günden güne.

Denemediğim şampuan kalmadı diyebilirim. Hatta şampuanlarımın içine badem yağı ve E vitamini koyduğum da oldu ancak genetiğin önüne geçilmiyor maalesef. 35 yaşına ertelemek yerine ekonomik durumun yerindeyse 30'lu yaşlarda saç ektirme işlemi uygulatabilirsin.
Dayım kel, baba tarafında kellik yok bende de kellik yok. Kesin olarak şurdan gelir diyemeyiz.

Kellik için çözüm yok hocam, hele de genetik olan için. Arkadaşların da dediği gibi, geciktirmek 2-3 sene sürer o da şans işi. Çok iyi baksanız dahi, vücudunuzda ki hormonsal ve genetik faktörler hiçbir tedaviye tepki vermiyor resmen. Saç kökleri ölüyor. Tek çare bu durumda ilerleyen zamanda saç ekimi. Baba tarafından amcalarım da kellik var, fakat anne tarafında hiç yok. Bende de şu an da hiçbir kellik belirtisi yok, yaşım 23.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı