@yaraliordek
Bilmediğimiz bir dizi/film ya da başka bir şeye gönderme olabilir. Ya da bu bölümü hatırladığımda düşündüğüm gibi olabilir. Düşündüğüm şey, onların zamanından çok çok önce aşırı gelişmiş bir medeniyet vardı.
Bir bölüm daha vardı belki de aynı bölümdür. Mağara gibi bir yerde ince bacaklı, uzun boylu zombi gibi adamlar. Keloğlan'ı bir de yanında kim vardı hatırlamıyorum koşturuyorlardı. Sonra bilgecan dede son anda denizaltı ile onları kurtarıyordu
Bir bölüm daha vardı belki de aynı bölümdür. Mağara gibi bir yerde ince bacaklı, uzun boylu zombi gibi adamlar. Keloğlan'ı bir de yanında kim vardı hatırlamıyorum koşturuyorlardı. Sonra bilgecan dede son anda denizaltı ile onları kurtarıyordu
bu animax sütüdyolarının logosu 1.bölümün sonunda da gösteriyor oraya neden koymuşlar anlamadım bi de bilgecan dedenin o rokete bindiği bölümler vardı kendisinin yaptığını söylemişti burda neden var anlayamadım keloğlan mağaranın koridorunda yürürken duvardaki çizimlerde de bu roket vardı
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama bir bölümde at arabasıyla bir yere giderken yanlışlıkla harita buluyordu Keloğlan, Sinek ve arkadaşları. Sonra bir mağaraya gidip bir şekilde bir tapınağa benzer yere ulaşıyorlardı. Anahtara benzer bir şeyi yerine koyunca siyah bir sıvı doluyordu odaya. Zar zor kaçıyorlardı. O siyah sıvı petrol değil miydi sizce? Nedense aklıma takıldı. Yanlış hatırlamıyorsam en son sahnede bir uzay mekiği çizimi vardı duvarda. O yüzden daha mantıklı geliyor petrol olması.