Çözüldü KemalALKIN Hakkında Şikayetim Var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

FerdiOzturk

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Hosting Provider
Merhaba,

@blackandyellow adlı kullanıcı ile kendi bilgisayarıma macOS işletim sistemi için kurulum görüşmesi yaptık ve ben de yarı ücretini peşin gönderdim. Sonrasında dün indirdiğim dosyada problem olduğu için tekrar indirmek zorunda kaldım ve bugün akşam 20:00'da sözleştik yapacağına dair. Bu saat oldu ne destek veriyor ne de başka bir şey yapıyor. WhatsApp'dan engelledi beni. Böyle kişilerin burada moderatör olmaya hakkı yok.

Ek olarak bu kişi bana kurulum yapacak diye HDMI çoğaltıcı ve kabloları gibi birçok ekipman aldım bilgisayara, şimdi bu işi yapmadı diye ekipmanlar elimde kaldı.

@Recep Baltaş kişi hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba Arkadaşlar,

Recep bey ile bugün birebir görüşmemize istinaden kendisine öncelikle binlerce kez teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Akabinde ben kendisi ile sadece macOS işletim sistemi kurulumunda destek almak için konuşmaya başlamak isterken bana hiç aklımdan geçmediği halde @blackandyellow adlı kişinin sözüne güvenerek aldığım ürünlerin tüm ödemesini bana göndermiştir.

@Recep Baltaş tekrardan teşekkür eder ve başarılarınızın devamını dilerim.
Arkadaşlar konuyu konuşup karara bağladık. Süreci anlarsanız siz de daha rahat durumu kavrarsınız.

Kemal Alkın uzun süredir moderatörlük yapıyordu ancak bu moderatörlük bir şirket çalışanlığı ve resmi bir iş değildir. Pek çok forumda ve platformda konu sahibi ya da moderatörü görebilirsiniz. Bunlar topluluk içerisinden kuralları anlamış ve uygulayan kişilerdir.

Kendisi hakkında önemli bir şikayet de daha önceden yoktu. Ancak şimdi kendisi hakkında ciddi bir şikayet olduğu için moderasyon yapması artık uygun değil. Bu yüzden mod yetkisi alındı. Log'lar incelendi, modluk döneminde zararlı bir faaliyeti tespit edilmedi, yazım hatası düzeltmeden konu onayladığı yerler gördüm ama ciddi bir şey yok.

Kendisinin Technopat ile bağlantısız, kendi kişisel ticareti olan teknik işler var. Birinin moderatör olması işi olmasına ya da ticaret yapmasına engel değil. Ancak kişisel ticareti ile buradaki imajı birleşince bir sorun oluyor görüldüğü üzere. Buna izin veremeyiz.

Her yerde imzasının altında da dosyalarda da KealOS, Kemal Alkın yazısı var, bu abartı bir reklam şekli, zaten çirkin olduğu için daha önce bu konuda uyarmıştık kendisini. Ancak emeğinin gözardı edildiğini düşündüğü için çok içerlemiş, küsmüş ve kızmıştı. Bir daha bu tarz bir konuda küsen küssün müsamaha ya da kırmadan anlatalım, biraz sabredip uzun vadede öğretelim gibi bir uygulama olmayacak. Zira görüyorsunuz şikayet sonunda bize geliyor.

Konuları inceledikten sonra şunu söyleyebilirim ki ortada bir dolandırıcılık yok ama ciddi şikayetler var. Yani ben gördüğüm kadarıyla kendisinin bu kadar ağır bir zan altında kalmasını istemem. Ama kesinlikle iletişim sorunları var ve bu sorunlar hem çalıştığı insanları etkilemiş, hem de kendisini. Bu yüzden bunların net bir şekilde ayrılmasını ve birbirinden uzak olmasını sağlıyoruz. Kendisi özel hayatında istediği şekilde iş yapabilir, bizimle ilgisi yoktur ama biz işleri için referans değiliz. Zira iş iletişimi ile ilgili sorunlardan dolayı hakkında şikayetler oldu. Yaptığı işi yarım bıraktığı şikayetleri ciddidir ve rahatsız edicidir. Tavırlarından ötürü gelen şikayetler de var, bunlar gözardı edilemez.

Bu yüzden artık kendisi normal bir kullanıcı olacak. Burada reklamını yapamaz, site bağlantısı veremez, zira hizmetinden memnun kalmayan bize şikayet ediyor. Oysa bizim kendisinin işiyle bir alakamız yok. Öte yandan tamamen yasaklanacak biri de değil, kendi ismiyle internet üzerinde iletişim kuruyor, sahte bir kimlik ya da görülen zararlı faaliyetleri yok. Yani herkes gibi bir insan şimdi tutup tamamen hesabını kaldırırsak insanlar onu dolandırıcı sanacak, bu sefer çok ağır bir töhmet altında kalacak kendisi. Bu da bence aşırıya kaçmak olur. Bu yüzden modluk yok, reklam yok gibi kısıtlamalar var. Kendisiyle bir sorunu olan artık doğrudan kendisine ulaşsın lütfen, ayrıca cevap şansı olsun. İleride oto tamircisi bir modumuz olursa da karbüratörünüzü bozarsa lütfen doğrudan kendisi ile halledin. Bilgili olabilir, bunu paylaşabilir ama işi iyidir kötüdür onu doğrudan bilmemize imkan yok. Ha şunu yaparız, kendi reklamını yaptıysa onları kaldırırız. Adil olan budur.

İnternet üzerinde iş yaptığınızda kişinin üye olduğu bir forum, platform sorumlu değildir. Bu üye moderatör de olsa sorumlu kendisidir. Yine de iyi niyet ile hareket ederek birbirimize destek olmalıyız, biz de mevcut koşullarda doğru olduğuna inandığımız şekilde davranıyoruz. Adımızın bu tarz konularda geçmesini, kullanılmasını ve kötü etkilenmesini istemiyoruz. Biz üyelerimizi elimizden geldiği kadar koruyoruz.

Son düzenleme:
Her yerde imzasının altında da dosyalarda da KealOS , Kemal Alkın yazısı var.

İmzayı geçtim, şahsi hesabına ait. Dosyalara neden KealOS yazar ki bir insan? Hayatında kaç kez OS yazmış?
Aşırı şaşırdım, konuyu okurken "vay anam vay babam" dedim gerçekten.

Bahsedilen şahıs tarafından mağdur olan biri olarak sözlerinize tamamen katılıyorum.

Umarım bundan sonra sizleri böyle konular için meşgul edeceğimiz konular olmaz.

Bahsedilen şahıs tarafından mağdur olan biri olarak sözlerinize tamamen katılıyorum.

Umarım bundan sonra sizleri böyle konular için meşgul edeceğimiz konular olmaz.

Özellikle gelecekte benzer olaylar olursa diye belirttim. Teknik konularda insan bulmak zor, anlaşmazlık da çok oluyor. İnternet üzerinden tanışmak çok doğal ancak yarın öbür gün bir yerlerde birileri fırsat bilip bu tarz konuları Technopat hakkında karalamaya dönüştürmesin diye önlem alıyorum.

Kendisini rakip gören vb. art niyetli insan çok ne yazık ki, sizin acınızdan, bizim rahatsızlığımızdan kendisine çıkar sağlamaya çalışır başkaları. Hem de genel uyarı olsun, tecrübe olsun hepimize. Konu silip kaldırıp gizlemek gibi olaylarımız yok ciddi küfür vb. olmadıkça.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…