Kemik epiflzlerim kapamış mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
Endokroloji bölümünde bilek röntgeni çektirmiştim birkaç gün önce. Doktor kemiklerin kapandığını büyümenin durduğunu söyledi. Belki omurgadan 1 2 cm atar gibisinden de ekleme yaptı. Sağ taraftaki kemik kapalı ancak sol taraftaki kemik biraz geride bilmediğimden soruyorum çok küçük de olsa umudum var. Bilen arkadaşlar kemik epiflzlerimin durumunu ve büyümeye olacak etkisini söyleyebilir mi? Bu arada kemik yaşını bu röntgenden öğrenmek mümkün müdür?

Dosya Ekleri

• IMG-20220223-WA0252.jpg
    IMG-20220223-WA0252.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Kapanmış, kemik yaşınız 18'le uygun, doktor da bunu söylemiş zaten.

Sondaki fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Sayfa 69, 18 yaş erkek. Ön kol kemikleri dediğimiz radius ve ulnanın bilek eklemindeki ucuna baktığınızda, herhangi bir epifiz çizgisi/açıklığı gözlemlemiyoruz. Elde en son kapanan yerler bunlar.

Doktora güvenmemek gereksiz.

Kapanmış, kemik yaşınız 18'le uygun, doktor da bunu söylemiş zaten.

Sondaki fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Sayfa 69, 18 yaş erkek. Ön kol kemikleri dediğimiz radius ve ulnanın bilek eklemindeki ucuna baktığınızda, herhangi bir epifiz çizgisi/açıklığı gözlemlemiyoruz. Elde en son kapanan yerler bunlar.

Doktora güvenmemek gereksiz.

Teşekkürler hocam. Doktora güvenmemek değil de bilen kişilere yine de göstermek istedim röntgen sonuçlarını emin olmuş oldum.

Teşekkürler hocam. Doktora güvenmemek değil de bilen kişilere yine de göstermek istedim röntgen sonuçlarını emin olmuş oldum.
O doktordan daha iyi bilen birisini burada bulmak da zor, başka bir doktora göstermek her zaman daha güvenli. Ama zaten çok zor bir şey değil, attığım belgeyi incelerseniz yaşlar arasındaki farkları siz de gözlemleyebilirsiniz.

O doktordan daha iyi bilen birisini burada bulmak da zor, başka bir doktora göstermek her zaman daha güvenli. Ama zaten çok zor bir şey değil, attığım belgeyi incelerseniz yaşlar arasındaki farkları siz de gözlemleyebilirsiniz.

Anladım hocam. Zaten başka doktora da gitsem yapılabilecek pek bir şey yok. Kemik kapanmış sonuçta. Spora gidip en azından omurgadan 1 2 cm kazanırsın dendi. Başka da tedavi edilecek bir durum yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı