Kemove Snowfox 61 için Switch önerisi

ByMalicious

Hectopat
Merhaba dostlarim iyi gunler,
Kemove Snowfox 61 klavyemde red Switch var. Cok yumusak oldugu ici arada yanlış tuslara basiyorum ve bunun onune gecmek için Switch degistirmeyi dusunuyorum.
Yellow - brown - Black Switch arasinda kaldim tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Brown al hem Blue Switch gibi bastığını hissedersin bir yandan red Switch gibi sessiz olur.

Kahverengi ile kırmızıyı harekete geçirmek için gereken güç aynı, biri tactile diğeri linear.

Siyah anahtarlar uzun kullanımda çok ağır gelebilir, yorulursunuz.

Sarı anahtarlar kırmızılardan biraz daha ağır, belki çareniz bunlar olabilir.

Cok agir gelmez siyah. Hissetmesi cok zor aradaki farki zaten.

Aslinda ink deyince direkt Gateron Ink Black akla geliyor en cok o bilindigi/kullanildigi icin ama ink yellow ve ink red de var. Gateron Ink switchler normal versiyonlariyla benzer/ayni ozellikte ama malzeme ve kalite farkli. Cherry MX klonu olarak basladigi icin ayni renklere ayni ozellik koymuslar basta, red linear, blue clicky, brown tactile gibi. Sonra farkli switchler ciktikca gelistikce yenileri gelmis vs.

Siyah Cherry kullandım tok bir hissiyat veriyor, öneririm. Ama yerinizde olsam brown alırdım.

Siyah Cherry kullandım tok bir hissiyat veriyor, öneririm. Ama yerinizde olsam brown alırdım.
Neden peki ?
Hocam bu ink'lerin normal gateron ile farki nedir ?
red switchden memnunum ancak ciddi anlamda cok yumusak.
ben bunu dusunuyorum suanlik.

ink ve normal switchler arasindaki fark top ve bottom housing icin kullanilan plastigin farkli olmasi. Sese ve basim hissine etki ediyor bu da.

O butcedeki bir klavye icin aklini karistimaya hic gerek yok ink vs ile.

Eger red switch ile yasadigin problem basim hissi ile alakaliysa tactile switchlere de bakabilirsin. Ama yok linear basim hissinden memnunsan ve sadece daha sert bir switch istiyorsan iki secenegin var, birisi daha fazla basim kuvveti gerektiren switch kullanmak (ornegin gateton black). Diger secenek ise spring swap, daha fazla guc gerektiren spring alip onu kullanabilirsin su anki switchlerinde.

Daha fazla basım hissiyatı istiyorsan Gateron Brown veya Gateron Black öneririm. Ben şuan Brown kullanmaktayım, memnunum ancak Black almanı tavsiye ederim. Bence Black daha iyi bir switch Brown'dan, bir ara kendim de almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…