Kendi bulut sistemimi kurabilir miyim?

Makaleler
1
Merhaba. Az önce berbat bir modem olan Tilgin HG2331'den kurtuldum, H298A yeni modem geldi. Eski modemimde bile USB ile bağlayıp dosyalara ulaşabiliyordum, şimdiki amacım elimde kullanmadığım 500 GB HDD ile kendi bulut sistemimi yapmak. Telefondan dosyalara ulaşmak için zahmetli bir yol katediyordum. Bunu daha kolay yapabileceğim bir uygulama var mıdır? Hatta Google fotoğraflardaki gibi çekilen fotoğrafı otomatik olarak oraya ekleme gibi bir şey yapılabilir mi, çok mu zahmeti olur? Nas sistemi falan varmış, ben o kadar profesyonel değilim. Modem açık olduğu sürece içindeki dosyalara ulaşabilsem yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemin destekliyor olması lazım. Yoksa yapamıyorsunuz.

TT'nin verdiği modemler buna izin veriyor mu bilmiyorum. Özellikleri kısıtlanmış oluyor.

NAS cihazı almak yerine bunu destekleyen router alıp yanına eklemek daha ucuz olacaktır.
Modem rootlu hocam, tüm özellikeri açıldı. Zaten profesyonel bir amacım yok. Sadece elimdeki cihazla yapabilir miyim onu merak ettim.

Cloud desteği yok gibi duruyor.
Hocam USB desteği var da Cloud desteği var mı bilgim yok. İstiyorsanız tüm arayüzün fotoğrafını atabilirim. İlginiz için teşekkür ederim.
1609588230326.png

Ev ağında kablosuz olarak ortalama 24 Mb/sn dosya transferi yapabiliyorum. Ama ev ağı dışından başka bir internet ile bu transfer 600-700 Kb/sn hızı geçmiyor. Her iki internetin hem download hem de upload hızları çok yüksek olduğu halde transfer hızım değişmiyor. SMB olsun AFP olsun çok yavaş gerçekleşiyor. Bunun sebebini ve çözümünü bilen varsa beni çok mutlu eder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı