Kendi e-postamdan bana şantaj maili gönderilmiş

Hesabın detaylarını inceledim; IP adresi Romanya, e-posta adresi ben gözüküyorum

Hesabın detaylarını inceledim; IP adresi Romanya, e-posta adresi ben gözüküyorum.

Fake bunlar hocam inanmayın, zamanında Torrent'den çok oyun indiren arkadaşıma da bulaşmışlardı, her 2 günde bir bu tarz mesajlar alıyordu şu adrese BTC gönderin vesaire. kısacası hocam bunları dikkate almamanız en iyisi olacaktır, mesaj göndermeye devam ediyorlarsa Max 1 ay sonra göndermeyi bırakırlar.

Hocam aynısı benim de bugün başıma geldi. Hatta ben de başlık açtım bakabilirsin. Dolandırıcı mailleri bunlar kafaya takılacak bir şey yok.

Bugün aynı mail, kendi mail adresimden gönderilmiş olarak bana da geldi. Mail adresimin giriş geçmişine baktığımda temiz görünüyor. İnternette aynı maili arattığımda spam olduğunu öğrendim.

Son düzenleme:
Az önce bu mesajı içeriğiyle bire bir aldım daha öncede birkaç kez almıştım direk sildim.Bu olayla alakası olmasada genel olarak laptop kameranızın önüne görüntü almayı engelleyecek bir bant yada başka birşeyle kapatmanızı öneririm.

En gıcık olanı ise şaş kaza spam klasörüne girersin, böyle generic spam mailini merak edip açarsın.. sonra canın cevap vermek ister, reply eder uzun uzun kallavi bi küfredersin, tam ohh içimin yağları eridi der stres attığını sanarken, mesajın iletilmedi uyarısı gelir.

çünkü otomatik spama düşenler zaten otomatik mimlenen epostalardır.. ve senden önce davranılmış ve o eposta adresleri banlanmıştır yani aslında öyle bie eposta adresi yoktur. sen de elinde malafatınla (cevap mailin) kalakalmışsındır.

anafikir: spma kısmına girmek pişmanlıktır, girmeyin ya da birilerine cevap yetiştirmeye çalışmayın. zaten ransom tarzı epostaların hepsi sahtedir, kimse sizi kameradan izlemiyor, dosyalarına erişmiyor, hangi sitelerde takıldığınızı bildikleri yok.. gerçek ransomware bulaşsa zaten eposta ile öğrenmezsin direkt yaşarsın bilgisayarında çalışan bişey bırakmadıkları, her şeyi şifreledikleri için... yani eposta ordan gelmişmiş burdan gelmişmiş dert etmeyin, tek tek silmeyle bile uğraşmayın, 30 güne otomatik silinir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…