Kendi kendime yazılım öğrenebilir miyim?

Katılım
2 Mayıs 2022
Mesajlar
224
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PNY RTX 3060 12GB
Ryzen 5 5000
Ballistix 3200mhz 8x2
Cinsiyet
Erkek
Kendi kendime yazılım öğrenebilir miyim? Üniversite sınavımın kötü geçtiğini söylemiştim, part time işte çalışıp kendi kendime yazılım öğrenip oyun yapmak istiyorum aynı zamanda aç kalmamak için uzaktan çalışabilecek seviyede de olmak istiyorum. Kısacası 1'den fazla alanda bu işle uğraşmak istiyorum, sizce mümkün mü? Yoksa evimden uzak bir yerde üniversite yazıp orada mı yazılım öğrenmeliyim? Hangisi etkili olur? (Cahilliğimi bağışlayarak detaylı yardımcı olacak var mıdır?)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim evde YouTube videoları izleyerek HTML CSS öğrendim ve Android Studio da Kotlin öğreniyorum şu anda. Devletimizin yapmış olduğu BTK Akademi vs. gibi sitelere de bakabilirsiniz. Çok fazla ücretsiz ve güzel kaynak var boşuna ücretli kaynaklara paranızı kaptırmayın. HTML CSS vs. ilgilencekseniz sadık turan önerebilirim ücretsiz içerikleri gayet temel için yeterlidir. Murat yücedağ var C# üzerinde gayet bilgili birisi onun da ücretsiz kaynakları yeterli olacaktır.
 
Tekrar sinava hazirlanman bence en dogrusu, eger sinav sonunda saglam bir yer olacaksa.

Olmayacaksa degmez. Junior islerde epey issizlik haberleri geliyor, dikkat et.
 
Öğrenirsin. Bir süre sonra günün bir kısmında freelance iş kovalar diğer kısmında oyunun için çalışırsın. Arkadaşım 16 yaşındayken günlük çalışmayla 40-50 dolar kazanıyordu.
 
Ben daha lisedeyim. Yaptığım akıl vermek olmasın ama Python çok kolay. Python öğrenirseniz ilerleyebilirsiniz herhalde. Lütfen yanlış anlamayın.
 
Tekrar sinava hazirlanman bence en dogrusu, eger sinav sonunda saglam bir yer olacaksa.

Olmayacaksa degmez. Junior islerde epey issizlik haberleri geliyor, dikkat et.
Zaten mezuna kalmıştım, bahane üretmek kötü biliyorum ama mentalim ve sağlığım zaten kötüydü mezun senemde iyice kötü oldu.

Ben de öyle düşündüm aynı zamanda yurt dışında geçerli sertifika verenler de varmış.
 
Backend öğrenin. JS ve Python güzel olacaktır. Sonra stack yazılımcı olmak için network ve frontend konusunda kendinizi geliştirin. Ancak diplomasız bir yere girmek çok zor. Ya tanıdık birini bulun ya da insanların ihtiyacını görecek bir uygulama veya oyun geliştirin. Başka türlü tutunamayan çok arkadaş tanıdım.
 

Biraz şanslı örnek gibi geldi mezun senemde biraz anksiyetem oluştu sürekli kafamda en kötüsü geliyor ders çalışıyorum aslında çalışmalarım kötü gitmiyor ama yaşadığım ilde üniversite puanları yüksek o yüzden yazılım yazamam gibi. Manisa, bursa, Mersin, Konya, Kayseri gibi yerlerde tutturabilirim belki. Ama içim rahatlasın diye evde de olur mu sormak istedim.

Üniversiteyi Manisa, bursa, Mersin, Konya, Kayseri gibi yerlerde okusam yeterli olur mu?

Tekrar sinava hazirlanman bence en dogrusu, eger sinav sonunda saglam bir yer olacaksa.

Olmayacaksa degmez. Junior islerde epey issizlik haberleri geliyor, dikkat et.
birçok güzel bölüm var aslında ama iyi bir bölümü ortalama bir ünide okusam olur mu diye düşündüm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…