Kendi kendine bulaşan waspace Bitcoin miner

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 15 dk önce miner virüsü yedim hiçbir şey yapmadığım bir şey indirmediğim halde. Virüsün adı waspace. Sizce neden olabilir? Malwarebytes ile tarayıp düzelttim. Aynı durumu 1 hafta önce de yaşamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 15 dk önce miner virüsü yedim hiçbir şey yapmadığım bir şey indirmediğim halde. Virüsün adı waspace. Sizce neden olabilir? Malwarebytes ile tarayıp düzelttim. Aynı durumu 1 hafta önce de yaşamıştım.

Networkteki diğer cihazlardan, web üzerinden ya da PC´nize taktığınız USB stick gibi external depolama aygıtlarından bulaşmış olabilir.

Bir şey yapamadan nasıl virüs bulaşıyor acaba :D
Kendi kendine bulaşması imkansız. İllaki bir cihazdan, girdiğiniz bir siteden ya da önceden kurduğunuz bir programdan bulaşmıştır. Korsan ürünler kullanıyorsanız kaçınılmaz tabi.

Bir şey yapamadan nasıl virüs bulaşıyor acaba :D
Kendi kendine bulaşması imkansız. İllaki bir cihazdan, girdiğiniz bir siteden ya da önceden kurduğunuz bir programdan bulaşmıştır. Korsan ürünler kullanıyorsanız kaçınılmaz tabi.
Bulaşır. Hem de öyle bir bulaşır ki.

Defalarca güvenlik bölümünde anlattık bir şey indirmeden bulaşan zararlılar var hatta dosyaya bile ihtiyaç duymayıp bellekte asalak gibi kodlarıyla yaşayan zararlılar bile var.

Onun dışında @detista dediği gibi ağındaki bazı cihazlarda worm özelliği gösteren veya sistemsel açıklardan yararlanan türde bir zararlı varsa yine bulaşabilir.

Bulaşır. Hem de öyle bir bulaşır ki.

Defalarca güvenlik bölümünde anlattık bir şey indirmeden bulaşan zararlılar var hatta dosyaya bile ihtiyaç duymayıp bellekte asalak gibi kodlarıyla yaşayan zararlılar bile var.

Onun dışında @detista dediği gibi ağındaki bazı cihazlarda worm özelliği gösteren veya sistemsel açıklardan yararlanan türde bir zararlı varsa yine bulaşabilir.
Hiçbir siteye girmeden, hiçbir program kurmadan, hiçbir cihaz bağlamadan, önceden de kullanılmamış bir HDD'ye sahip bilgisayar, sıfır OS ile olduğunu varsayarsak yine bulaşır mı yani? Benim takıldığım nokta hiçbir şey yapmamak.

Hiçbir siteye girmeden, hiçbir program kurmadan, hiçbir cihaz bağlamadan, önceden de kullanılmamış bir HDD'ye sahip bilgisayar, sıfır OS ile olduğunu varsayarsak yine bulaşır mı yani? Benim takıldığım nokta hiçbir şey yapmamak.
Ağa baglanmadığınız sürece sıfır toplanmış bilgisayara elbette bulaşmaz. Ama diyelim ki evde bir bilgisayarında bahsettiğimiz türlerden ağda yayılan bir zararlı var. Sen yeni topladığın bilgisayarı aynı ağa bağladığında eğer o açık halen varsa -ki çoğunlukla halen oluyor- bulaşabilir.

Aşağıdaki videoda ağda yayılan bir fidye zararlısı görülmekte. Bunu örnek verebiliriz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Temiz kurulum sonrası ilk işim Kaspersky/Norton kurmak oldu. En son PC' ye virüs 2012' de bulaştı. PC' de ki interneti kesin USB diskleri çıkartın. Şunları yapın;
  1. Kaspersky Virus Removal Tool ile tarama yapın.
  2. Kaspersky Rescue Disk ile tarama yapın.
  3. Malwarebytes ve Adwcleaner kurun tarama yapın.
  4. Kaspersky antivirüs (Free/IS) ile tarama yapın.
  5. Virüsleri silin.
  6. Durumunuz yoksa AV para vermek için Kaspersky Free veya Bitdefender Free kullanın.
  7. Dediklerim olmaz ise temiz kurulum gerçekleştirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı