Heyecan aramıştır veya yeni bir şeyler denemek istemiştir. Ben de bir zamanlar kendi yazılım dilimi geliştirmeye çalışıyorum. Bu tarz uğraşlar, kişiyi algoritma bakımından çok geliştiriyor.
Dostum python zaten bir programlama dili. Python diliyle nasıl bir programlama dili yapıyorsun. Ayrıca derleyici yazılan kodları makine diline çeviren aracı bir programdır. Python zaten bir dil ve kendi derleyicisi var.
By William W Wold Over the past 6 months, I’ve been working on a programming language called Pinecone. I wouldn’t call it mature yet, but it already has enough features working to be usable, such as: variables functions user defined structures If y...
Basitçe kendi fonksiyon ve değişkenleri assembly koduna eşleyebilirsin, sonra da bir asm derleyici kullanarak bunu executable formata dönüştürebilirsin. Bu işlemleri de herhangi bir programlama diliyle yapabilirsin.
1. Yazılım dili değil programlama dili.
2. Derleyici ile çalışan bir dil yazmak zor bir iş(bkz. C/C++). Basit projeler için yorumlayıcı yardımıyla çalışan bir dil yazmanız daha kolay olur. Optimizasyondan yer ama yazması çok daha kolay olur.
3. Aslında bu buraya sorup direkt kafanızdaki soru işaretlerini giderebileceğiniz bir yer değil. İnternette açık kaynak kodlu deneme interpreterleri; lexer, parser, AST gibi kavramları ve interpreter, compiler farkı gibi pek çok makaleyi incelemeniz size daha çok yardımcı olacaktır.