Ben de İngilizce'nin bu sektörde önemli olduğunu bildiğimden hem de bilgisayar teknolojileri ile aram fena olmadığından böyle bir şeye başlamak istiyorum. Genelde yurt dışı şirketleri diplomandan daha çok bilgine bakıyor dediler ama Türkiye'de hâlâ diploma önemli bir konumda. Kendi bölümüm bittikten sonra eğer uzaktan çalışabilme gibi bir durumum olursa ek olarak 2 yıllık bir bölüm de düşünmüyor değilim, ve ne tarz şeyler yaptığınızı merak ettim açıklarsanız sevinirim.İlgili bir bölümde okumadığın için bu bir dezavantaj olarak görülür çünkü baktığın her ilanda göreceğin gereklilikler ya bilgisayar prog. Gibi 2 yıllık bölümlerin mezunları ya da benzer mühendislikler matematik, elektrik, yazılım, bilgisayar. Bunun dışında söyleyebileceğim şey dilinin olması büyük bir avantaj olacak, minimum şart B1 ingilizcedir, eğer Avrupa ayağı olan bir şirket olursa almanca/fransızca da olumlu yönde etki eder. Tekrardan bu bölümlerden birisini okumak istemiyorsan. Cisco, Microsoft gibi firmaların sertifikalı eğitimlerini al derim sonrasındada bir uzmanın yanında yardımcı olarak çalışmaya başlayabilirsin. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum mezun olduktan 2 ay kadar sonra bir grup şirketinde IT departmanında çalışmaya başladım. Yine sorun olursa ne tarz şeyler yaptığımla alakalıda yazabilirim.
Onu yapamam ya zaten hazırlıkta Fransızca'dan dolayı sıkıntı çektim, şu anda da 2. sınıfım tekrar üniversiteye başlamak için zaman harcayamam ve ailemi de ikna edemem zaten.Bölümünü değiştir.
Ben de İngilizce'nin bu sektörde önemli olduğunu bildiğimden hem de bilgisayar teknolojileri ile aram fena olmadığından böyle bir şeye başlamak istiyorum. Genelde yurt dışı şirketleri diplomandan daha çok bilgine bakıyor dediler ama Türkiye'de hâlâ diploma önemli bir konumda. Kendi bölümüm bittikten sonra eğer uzaktan çalışabilme gibi bir durumum olursa ek olarak 2 yıllık bir bölüm de düşünmüyor değilim, ve ne tarz şeyler yaptığınızı merak ettim açıklarsanız sevinirim.
Anladım hocam çok teşekkür ederim.IT biriminde çalışacaksan diploma her türlü önemli benim gördüğüm ancak dediğim gibi çok da nereden olduğuna bakılmıyor normal bir mühendislik ya da bilgisayarla ilgili 2 yıllık bölümler, varsa Erasmus tecrübesi gayet yeterli oluyor sertifikan varsa oda cabası, daha çok bu alanda daha önce ne yapmışsın ne kadar ilgili/bilgili olduğuna ve tabii başvurduğun şirketin sana kendi sistemini açıkladığında bunu yönetebilecek kabiliyette olup olmadığına bakıyorlar. Benim tecrübe ettiğim ve deneyimlediğim bu oldu benimle mezun olan arkadaşlarımdan da çok farklı bir şey duymadım. Eğer büyük bir şirkete başvuruyorsan tek başına tüm IT sistemini üstlenip yönetmen çok zor, illaki bir dışarıdan hizmet ya da destek alınıyordur. IT zaten başlı başına çok fazla alt dala bölünüyor şirketin o anlık altyapısına göre aslında çok değişik şeylerle karşılaşabilirsin. Software ve infrastructure olarak genelde en başta bölünür zaten. Software kısmındaysan çoğunlukla bir uygulama oluşturma ya da halihazırda mevcut olanla ilgili destek vermen talep edilir, uygulamanın güvenliği, son kullanıcı desteği, optimizasyonu hataları gibi şeylerle uğraşırsın. Infrastructure tarafındaysa daha çok donanımsal seninde en başta yazdığın server, ağ, Client'ler, kullanıcıların yönetimi, lisans yönetimi vs. ben infrastructure tarafındayım ancak sunucu ve ağ kontrolü ekibin başka taraflarınca yapıldığı için detaylı bilgi aktaramam ben daha çok Client ve application Support olarak destek veriyorum son kullanıcıya. Windows sistemlerde ad kullanıcı yönetimi, roller/yetkiler, Office application, smtp, lisanslar vs. daha bilgili ve halihazırda birebir ilgilendiğim konular arasında.
İlgili bir bölümde okumadığın için bu bir dezavantaj olarak görülür çünkü baktığın her ilanda göreceğin gereklilikler ya bilgisayar prog. Gibi 2 yıllık bölümlerin mezunları ya da benzer mühendislikler matematik, elektrik, yazılım, bilgisayar. Bunun dışında söyleyebileceğim şey dilinin olması büyük bir avantaj olacak, minimum şart B1 ingilizcedir, eğer Avrupa ayağı olan bir şirket olursa almanca/fransızca da olumlu yönde etki eder. Tekrardan bu bölümlerden birisini okumak istemiyorsan. Cisco, Microsoft gibi firmaların sertifikalı eğitimlerini al derim sonrasındada bir uzmanın yanında yardımcı olarak çalışmaya başlayabilirsin. Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum mezun olduktan 2 ay kadar sonra bir grup şirketinde ıt departmanında çalışmaya başladım. Yine sorun olursa ne tarz şeyler yaptığımla alakalıda yazabilirim.
Hocam hangi kursları önerirsiniz?
Kendim ağ sistemleri için Cisco kurslarıyla Cisco sertifikasına çalışıyorum. Ne tarafta uzmanlık almak istediğinize göre değişir.
İş bulmak için istiyorum aslında. It sektörü ya da siber güvenlik. Bu sene bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olacağım. Yabancı dil ve yazılım öğreneceğim. Tabii ki kendi hedefim için çalışacağım ama önceliğim iş bulmak yazılım sektöründe. CS50 sertifikası almayı düşünüyorum. It ya da siber güvenlik için kurs işime daha da çok yarayacak. Hangi kursları önerirsiniz?