Merhaba arkadaşlar...
İngilizce seviyem pek iyi değil. Okul derslerinde 85-90 alacak seviyedeyim ama sınavlar çok zor değil zaten. Ben kendimi çok geliştirmek istiyorum bu konuda. Yani bir yabancı gördüğümde onunla sohbet edebileyim. Kursa falan gitmeden eğitebilir miyim kendimi? Yorumlarınız için teşekkürler.
Kendi başına ingilizceyi geliştirmek için bol bol dizi izlemelisin. Dublajı unut. Full altyazı izleyeceksin. Ben televizyona da çok uzun zamandır film seyretmek için oturmamıştım, geçenlerde bir dublaj filme denk geldim, lanet okudum. O kadar filmin kalitesi düşürülmez arkadaş !
Dediğim gibi bol bol diziler izle. Breaking Bad'ten başla mesela. 2.Ye başlamayı bile düşünüyorum bazen..
Ben ilk başta oyunlardaki konuşmaları anlamak için öğrenmeye başlamıştım, sonradan altyazılı filmlerle vs. baya anlamaya başladım. Eğitim ile aldığın ingilizce duyduğunu anlamanda pek yardımcı olmaz. Kulaktan duyarak alıtşığında aynı türkçede ki gibi sadece duyman yeter ne olduğunu hatırlamana gerek kalmaz.
Aynen Dark Knight arkadaşın dediği gibi başladım bende. Orta seviye sayılabilecek bir ingilizcem var şimdi. Facebook kullanıyorsan, güzel paylaşım yapan ingilizce sayfaları takip etmeni öneririm. 9gag kesinlikle olmalı mesela...
Kesinlikle onunla başlamalısın. Zaten daha önce yabancı dizi takip etmediysen, devamı gelir. Klasiklerden; Game of Thrones, The Walking Dead, Prision Break, Lost ile devam edebilirsin.