Kendimi yalnız hissediyorum

MayonezliTavuk

Megapat
Daha fazla  
Lisede çok sosyal bir insan değildim ve çok fazla arkadaşım olmadı. Lisede çok arkadaş edinememem için bahane uydurmayacağım o direkt olarak benim suçum. Çünkü sosyalleşmek istemedim. Ama sonradan pişman oldum. Şu an liseden sadece 3 kişiyle konuşuyoruz. 1I benimle aynı okul ve bölümde, diğer ikisi de zaten en yakın arkadaşlarım.
Üniversiteye geçince her şey baştan yaparım, yurtta kalırım en kötü oda arkadaşlarım olur diye düşünüyordum. Bana iki kişilik oda çıktı ve sene başından beri oda arkadaşımı en fazla 5 kez gördüm. Hazırlığı atladım direkt bölüme başladım. Ve sınıfta 90 kişiyiz. İlk haftada herkes gruplastı bile. Bende liseden arkadaşım ve 5-6 kişi ile takılmaya başladım. Fakat fakat bunlar dışında pek başarılı olamadım arkadaş edinmede.
Şu anki arkadaş grubumuz güzel ama yine de bazı şeyler yanlış hissettiriyor. Böyle tam "vaaaay kankim benim ya" diyemiyorum o kişilere. Kendimi tam arkadaş edinmiş gibi hissetmiyorum. Ve ne yapacağımı da bilemiyorum. Uzak bir yere gitse idim herhalde kafayı yerdim gibi.
Bu aralar final sınavının stresi de var. İçimi dökmek istedim. Zaman ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.

Okulun toplulukları oluyor genelde eğer onlara katılırsanız okuldan arkadaş çevreniz çoğalır. Dışarıda sosyalleşmek için gece partileri oluyor onlara katılabilirsiniz. Yalnız olmuyor hocam be, (bende yalnızım) inşallah hayatına size fayda katacak insanlar girer umarım.

Bu düşüncelerden acilen çıkman lazım. Kurnaz birisi senin sosyalleşme ihtiyacını, yalnızlığını görüp bunu kullanabilir. Denilebilecek en sade ve reel şey bu. Finallerin için de stres yapma, hiçbir şey için kendini yıpratma, değmez. Finallerine odaklan, sonrasında da kendine. Bu yaşlar, bu dönemler, çoğu genç için cepten çıkarılan karmakarışık kulaklık gibi başlayıp, ilerliyor. Bu kadar sorun varken de kendine bu gibi konularda vakit ayıramıyor. Onca kötü niyetli insan varken, başkalarını da kendisi gibi iyi niyetli sanarak darbe yiyor. Büyük bir sorun olmaya başladı.

Okulu kulüplere üyeyim zaten, elimden geldiğince etkinliklerde gitmeye çalışıyorum. Oradaki insanlarla da muhabbet ediyorum ama ne bileyim muhabbetten ötesi olmuyor mesela arkadaş olamıyorum. Bir sonraki adım gelmiyor gibi bir şey.

Bazen diyorum "her şeyi bırakıp artık kendime odaklanacağım ve sıfırdan başlayacağım" diye ama bır zaman sonra kafama bu düşünceler geliyor. Ve ne yapacağımı bilmez bir şekilde kalıyorum. Bir zaman sonra tekrar kendime odaklanma vesaire sonra tekrar boşluğa düşme diye döngüye giriyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…