Kendimiz nasıl font yapabiliriz?

A3efeoyunda1

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 Pro, Intel Core i3-3217U, Intel HD Graphics 4000, 4GB DDR3 Ram, 500GB HDD
Ben Minecraft sunucum için bazı tasarımlar yapıyorum ve tasarımlarımda küçük bir font kullanıyorum bu font Minecraft'ın büyük fontundan 2 kare azaltarak yapıyorum. Bu şekilde uğraşmamak için kendi fontumu yapmak istiyorum fakat paint.net uygulaması ile SVG kaydedemediğimi fark ettim PNG to SVG sitesi görselim 5x6 olduğu için kullandığımda tam olarak çeviremedi. Bir font için en iyi boyut sizce ne olmalı hangi uygulamaları kullanmalıyım (ücretsiz)?

Uygulama önerirseniz işletim sistemim:
İşlemci: Intel Core i3-3217U
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000.
RAM: 4 GB.

Şu an kullanmayı denediğim font uygulaması: Fontforge.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Minecraft sunucum için bazı tasarımlar yapıyorum ve tasarımlarımda küçük bir font kullanıyorum bu font Minecraft'ın büyük fontundan 2 kare azaltarak yapıyorum. Bu şekilde uğraşmamak için kendi fontumu yapmak istiyorum fakat paint.net uygulaması ile SVG kaydedemediğimi fark ettim PNG to SVG sitesi görselim 5x6 olduğu için kullandığımda tam olarak çeviremedi. Bir font için en iyi boyut sizce ne olmalı hangi uygulamaları kullanmalıyım (ücretsiz)?

Uygulama önerirseniz işletim sistemim:
İşlemci: Intel Core i3-3217U
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4000.
RAM: 4 GB.

Şu an kullanmayı denediğim font uygulaması: Fontforge.
İlk aklıma gelen, Font Creator Professional vardı çok önceden.

Kanka kur Illustrator sonra çiz harfleri sonra caligraph diye bir site var oraya giriş yap PDF templateleri var onu indir harfleri yerleştir ve tekrardan siteye yükle sonrasında zaten otf veta ttf olarak indirirsin.

Bu siteden oluşturulabiliyor hocam. Şablonu indirip her harfe denk gelen kısma kendi el yazınızla yazıp font oluşturabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı