Tarih ve mitoloji hakkında okumak çok isterim.
Haklısınız. Umarım çevremizdeki kişiler gibi olmam, olmayacağımBurada ne kadar tavsiyelerde bulunsak hepsi boş, sadece tavsiye niteliği taşır. Önemli olan kendini keşfetmen, ne kadar azimlisin ve ne kadar başarılısın. Çevremde kitap okuyacağım diye 6 - 7 adet kitap alıp 15-20 sayfa okuduktan sonra bırakanlar var. İstek var ama azim yok, dolayısı ile tembelliğe devam ediyorlar. Herkes bir şeyler istiyor ama çoğu kişi bunun için elini taşın altına koymuyor.
Teşekkür ederim, saolun.İlber Ortaylı ve Halil İnalcık'ın kitaplarını önerebilirim. Aralarından istediğiniz birini okuyarak başlayabilirsiniz. Özellikle Halil İnalcık'ın Devlet-i Aliyye serisini tavsiye edebilirim. Fazla detaylıdır ve dili biraz sıkıcı gelebilir. Yine de ilginizi çekerse bakabilirsiniz.
Şahsen okuduğum tek mitoloji kitabı William Hansen'in Yunan ve Roma Mitolojisi kitabı. Tavsiye edebilirim.
Çok teşekkür ederim.Hemen alttaki 2. paragrafta yazacaklarımı tavsiye olarak vermiyorum, örnek olarak yazıyorum:
Yabancı dil öğrenebilirsin, enstrüman çalmayı öğrenebilirsin, asıl işinin yanında ek gelir elde edebileceğin 2. bir iş öğrenebilirsin, ilgi alanın olan konularda araştırmalar yapabilirsin, bir spor dalına başlayabilirsin, görmenin sana farklı vizyonlar katabileceği yerleri görmeye gidebilirsin, farklı kültürlerden insanlarla tanışıp perspektifini genişletebilirsin. Bir sürü şey var. Zamanına, maddi durumuna, kabiliyetlerine ve ilgi alanlarına göre bir şey yaparak kendini geliştirebilirsin.
Birinin kendini geliştirmesi için vereceğim asıl tavsiye ise şu; önce oturma organınızı yapıştığı yerden kaldırmak ve bir şeye ucundan da olsa başlamak için çabalamak lazım. İlk adım en zor olanıdır, ilkini attıktan sonra gerisi büyük ihtimalle gelir. O alanda 2. adımı atamıyorsan hiç zorlamadan başka bir şeye yönel.
Nedense bir tavsiye olarak değil de trol bir yorum olarak anladım.Dediklerimi iyi dinle. Gerçekten değişmeye niyetliysen o bilgisayar oyunlarına bir gram elini sürmeyeceksin. Boş zamanlarında spor yapacaksın çünkû kendini geliştirme konusunda bu kadar vakit ayıracaksan uzun bir zaman oturman gerekicek ve egzersiz burda önemli rol oynar. Çoğunlukla spor olarak koşu veya yürüyüş tercih et. Eğer bunlar sıkarsa şınav türlerini de işin içine katabilirsin. Sporu ciddi yapmana gerek yok. Sadece kas aktiviteni korumak için yap. Kola, sprite, fuse tea gibi içecekleri bırak. Bunlar seni çok sömürür ve sağlıksız bir şekilde yoğun glikoza ve fruktoza mağruz bırakır. Sabahları, hatta bırakabiliyorsan direk çay kahve bırak. Bunları sık içiyorsan ilk bıraktığında bir sersemlik olacaktır çünkü bilmesen de ağır bir kafeyin bağımlısısın. Sabahları çay yerine portakal suyu iç ve günlük su alımını en az 3 litreye çıkar. Bunları yapmak seni enerjiyle dolduracaktır fakat uyku düzeni olmadan bunlar bir hiç. Düzenli 8 9 saat uyumaya çalış ve mümkünse max 8.30 9 gibi ayakta ol. Bunlar seni dinç tutmaya yarayacak şeylerdi. Şimdi gelelim kendini geliştirmeye. Öncelikle yazılım dili öğreneceksin. İşe basit olduğu için python ile başlamak iyi olur. Arkada 8 saatlik tutorial aç seyret ve ekstra bilmediğin yerleri kendin araştır ve github hesabı aç ve orda yapılanları sık sık incele. Artık yazılıma biraz hakim olduğun süreçte kendin ne yapmak istediğine karar ver. Ona göre C#, java, html gibi dilleri öğren. Evet, artık günün sonunda yazılım bilen, dinç, fit ve en önemlisi düzenli bir insansın.