Kendini Resetleyen PC - Wibtek B75-M

• Konuyu başlatan Bones
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.446

Bones

Hectopat
Makaleler
1
Daha yeni kurdum sistemi.
  • Wibtek B75-M anakart,
  • G2020 işlemci,
  • 2x2 DDR3 1600MHz RAM,
  • 700W PSU.

İşlemci sıcaklığı oldukça makul 20-25 derece görünüyor. Her şey normal başlıyor, sistem gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Sonra bir anda PC kapatıp tekrar açılıyor. Kendini bazen Windows açılış ekranında, bazen bir saat kullandıktan sonra resetliyor. Belirli bir zamanı yok yani.

Bildiğiniz gibi Wibtek'in bu anakartında OC bölümü yok Ramlar 1333 MHz olarak görünüyor BIOS'da. Acaba bu bir ipucu mu? Ramleri çıkarıp tek tek denedim yine aynı. Dediğim gibi sıcaklıktan değil. Sıcaklık seviyesi gayet iyi. Halihazırda başka bir Ram de yok takıp deneyebileceğim. Sorun ya PSU'da ya da RAM'da diye düşünüyorum. Bu sorunu daha önce yaşayıp çözmüş olan var mı? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram'lerin 1300 görünmesi doğal. O.C ile 1600 yapabiliyorsun. Herşeyin normal gözüküyor. PSU yetmez diyeceğim ama 700W diyorsun. Başka PSU deneme şansın varsa dene derim. Denemeden sakın gidip PSU alma.

Başka psu yok elimde maalesef.

Garantisi var ise direkt olarak garantiye gönderin. Isınmadan bilgisayarın kendini resetlemesi pek hayra halamet değil.

Hangi parçadan bahsediyorsunuz? PSU ikinci el garantisi yok.

Ayrıca mesajımı düzenleyen Anıl Sezer Bey ; "anakartın da" yazılmaz anakartında yazılır. Yazım hatası olmayan mesajı yazım hatalarıyla donatmışsınız tebrik ederim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı