Kendinizi geliştirmek için ne yapıyorsunuz?

Etütten kastın ne hocam? Eğer okul değilse gitmeme şansın yok mu?
Bu yazıdan sonra ilham geldi bu durumu bayağı bayağı yazdım profilime.

Arkadaşım olmadığı için sürekli evde vakit geçiriyorum. Gelirim de yok. Para kazanmanın yollarını arıyor ve geçici bir işte asgari ücret bile olsa çalışıp kenarda birikim yapmayı düşünüyorum. Aynı zamanda istediğim meslek için, zamanımı iyi değerlendirmek adına dil pratiği yapıyorum, sıkılmadığım sürece kitap ve film izlemeye çalışıyorum. Daha yapmak istediğim tonlarca şey var ama bazı şeylere erkenden başlamak lazımmış. Tabii çoğu yapmak istediğim şey parasızlıktan da önümü kesiyor.

Bu yazıdan sonra ilham geldi bu durumu bayağı bayağı yazdım profilime.
Hocam mesajınızın hepsini okudum, yazım şeklinizden ve kullandığınız kelimelerden kendimce bilgili biri olduğu kanaatine vardım. Özellikle bu yıllarda ve ucuz iş gücünün tavan yaptığı Türkiye'de sizin gibi her anlamda kendini geliştirmeye çalışan insanları görünce mutlu oluyorum. Ben hep tabir ettiğiniz gibi kültürlü adam olmaya çalıştım fakat hiçbir zaman istediğim seviyeye gelemedim. Evimizde kendime ait odam yok, kendime ait maddi bir gelirim yok. Bir bilgisayarım ve sağda solda olan eşyalarım. Evden neden bahsettim derseniz; beni evde çalışmaya ve kendimi geliştirmeye motive edecek bir şey yok. Reelde arkadaşım olmadığı için sürekli evde vakit öldürmek zorundayım. Sizin bana tavsiyeleriniz nedir? En azından biriyle muhabbet ederken çoğu şey hakkında derin bilgim olsun, biri beni bilgili olarak hatırlasın istiyorum. Yoksa gerçekten şu an ot gibi biriyim ve herhangi biri tarafından merak edilmiyorum, heyecanlı değilim. Benden belki yaş olarak küçüksünüz ama deneyimleriniz benden fazladır diye düşünüyorum. Bana ne önerirsiniz?

Bu arada, günümü sıkılmamak için mecburen her gün bilgisayarda geçiriyorum. Youtube, forum, sosyal medya vs. Ama bana kayda değer katan hiçbir şey yok. Varsa o da izlediğim filmlerin kattığı üç beş ingilizce kelimedir. Bütün önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…